Jouw barbecuerooster schoonmaken doe je zo: 3 handige tips

Zomeravonden lang buiten eten in de tuin, op je balkon of in het park. Naast salades en broden eten, is het natuurlijk ook weleens fijn om warm te eten op zo’n avond. De barbecue is dan ook niet voor niets veelvuldig gebruikt deze zomer. Maar nu de zomer (sorry dat we het moeten zeggen) langzaam aan z’n einde komt, wordt het hoog tijd voor een vervelend klusje: jouw barbecuerooster schoonmaken.

Omdat een barbecue aanschaffen een grote investering kan zijn, wil je natuurlijk niet dat je ‘m beschadigd tijdens het schrobben. Pas dus op en volg deze stappen:

Jouw barbecuerooster schoonmaken doe je zo:

Jouw barbecuerooster kan je op verschillende manieren schoonmaken.

Afwasmiddel en vuilniszak

Als je ervoor kiest om schoonmaakmiddelen te gebruiken, kies dan voor simpel afwasmiddel. Het zwarte goedje op je barbecuerooster is immers aangekoekt vet. En vet bestrijd je het beste met zeep! Dus, haal het rooster los van de bbq en leg deze op de grond. Kijk of je afwasmiddel in sprayvorm kan vinden en spuit er maar op los.

Het barbecuerooster schoonmaken doe je vervolgens met een vuilniszak. Stop het barbecuerooster samen met warm water in de vuilniszak, en knoop ‘m dicht. Als je het rooster dan één nachtje laat weken in de vuilniszak, kan je het zwart er zo afboenen met een spons.

Een barbecuerooster schoonmaken met een krant

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Elke keer nadat je de barbecue hebt gebruikt, pak je een keukenrol of een stukje krant en veeg je het rooster schoon, zodat je meer zwarte plak voorkomt.

Dit vind je vast ook interessant: Horren schoonmaken: hoe doe je dat? Dit is de makkelijkste manier

Het barbecuerooster schoonmaken met citroen

Het klinkt wat gek, maar het werkt écht: snijd een citroen in twee stukken en wrijf het over het rooster heen. Haal er een doekje overheen en klaar is kees.

Niet vergeten: er bestaat een barbecue borstel

Als je graag je aangekoekte barbecue wilt schoonmaken, kan je ook een zogeheten ‘barbecue borstel’ aanschaffen. Als de bbq nog warm is, poets je met de stalen borstel het vuil er zo vanaf. Als je een speciaal RVS barbecuerooster hebt, kan je een speciale RVS borstel kopen, die werkt erg goed in combinatie met lauw water.

Of ga voor de ouderwetse manier: zeep

Soms is het leven heel simpel: pak er sopje en een spons bij en het schrobben kan beginnen. Gebruik wel een zachte spons, dat werkt het beste. De vetresten krijg je er het beste af als je niet te lang wacht met schoonmaken na het eten.

Heb je na het schoonmaken van je barbecuerooster nóg meer zin om iets schoon te maken?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Jouw barbecuerooster schoonmaken doe je zo: 3 handige tips
Sluiten