Creëer meer sfeer in de keuken met een bar als ontbijttafel

Creëer meer sfeer in de keuken met een bar als ontbijttafel

De keuken is vaak het hart van het huis. Hier worden op zondagochtend de lekkerste brunches gegeten, hier wordt het avondeten klaargemaakt én dit is de bron van de lekkere appeltaartgeur die zich door het hele huis verspreid. Dat is precies de reden dat wij maar al te graag een beregezellige keuken willen. Deze keuken met bar als ontbijttafel komt dicht in de buurt van ons ideaalbeeld.

Een groot pluspunt in deze keuken is dan ook de hoge bar, die in het midden van de keuken te vinden is. We kunnen ons maar al te goed voorstellen dat deze ontbijttafel de favoriete plek van je hele huis wordt.

Het staat stijlvol én gezellig: in plaats van een grote keukentafel is er in dit appartement gekozen voor een hoge bar. De bar komt zelfs iets boven het keukenblad uit, waardoor de ruimte ook een stuk hoger lijkt. Het hout van de stoelen combineert mooi met de keuken, en de witte zitting is weer terug te vinden in de kleur van de muur.

Let ook oven op het subtiel glimmende printje op de witte muur. Niet te opvallend, maar wel super classy. Een leuke manier om je saaie witte muur een stuk spannender te maken!

Hoe vind je de kleine grijze steentjes die in meerdere kleuren in de keuken terug te vinden zijn? Doordat de steentjes in 50 tinten grijs terug te vinden zijn, krijgt de keuken een dynamisch effect. We zouden het bijna speels kunnen noemen. Het koele grijs combineert mooi met de warme tint van het hout.

Het kleur kleed in de woonkamer is misschien even schrikken: het lijkt net alsof er een grasmat in de woonkamer ligt. Echter komt de kleur groen in de woonkamer terug in de vele planten die te vinden zijn. Omdat het kleurenpalet van de woonkamer verder vrij rustig is gehouden, stoort een tapijt met zo’n felle kleur totaal niet.

Wat een leuk detail: deze oude wijnkistjes hebben een nieuw doel gekregen, en dienen nu als decoratie aan de muur. Het geeft een wat oude, vintage sfeer aan een interieur. Wij zijn fan!

De muren van de slaapkamer zijn behangen met heel slim behang. Door de verticale strepen door de hele kamer, lijkt de kamer optisch hoger dat dat deze in werkelijkheid is. Ondanks dat de verticale strepen dicht op elkaar zitten, lijkt de ruimte door het rustige kleurenpalet niet druk. Dat is fijn, want in een kamer waar gebruik gemaakt is van drukke kleuren (rood, oranje) slaap je minder rustig.

Meer mooie keukens:

Wij hebben een huis gevonden met een Barbieroze keuken. Die moet je gezien hebben! En anders is de keuken in dit Scandinavische appartement ook prachtig om veel inspiratie uit te halen. En wat vind je van deze ontbijttafel waar je kunt schommelen?

Bron: bjurfors