Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 15 jul 2020

EHBBV: eerste hulp bij je bank verhuizen (zodat ‘ie niet uit elkaar valt)

Zelfs als je de beroemde televisieserie Friends niet volledig hebt gezien, ben je waarschijnlijk bekend met de beroemde scène waarin Ross, Chandler en Rachel een bank proberen te verhuizen. Zonder succes. Om dit bij jou te voorkomen, geven wij eerste hulp bij je bank verhuizen.

Hoe grappig het ook is om ‘pivot, pivot‘ naar je vrienden te roepen; het is het niet waard als je bank na het verhuizen in elkaar stort.

> Ook leuk: Pivot, pivot! Hier scoor je de beroemde bank uit Friends

De bank verhuizen doe je zo

1. Voorbereiding is belangrijk

Verhuizen kan zeer stressvol zijn. Zeker wanneer je grote meubels, zoals een bank, moet verhuizen. Het is dan vooral belangrijk je goed voor te bereiden op de verhuizing.

Zorg dat je van tevoren al weet door wat voor deuren en trapgaten je bank heen moet. Bekijk voor de verhuizing hoeveel mensen je nodig hebt om te tillen, hoe zwaar de bank is en wat de maten van de bank zijn zodat je zeker weet dat het door deuren heen kan.

2. Je bank klaarmaken voor de verhuizing

Ook de bank moet je zo goed mogelijk klaarmaken voor de verhuizing. Haal poten van de bank af en verhuis de losse kussens apart zodat die niet in de weg zitten. Om de bankt te beschermen tegen beschadigingen raden we aan je bank in te wikkelen in plastic folie.

3. Wees niet haastig

Het is belangrijk om met je bank verhuizen de tijd te nemen en niet te haasten. Echt: het is logisch dat een groot meubel niet binnen vijf minuten op zijn plek staat. Probeer jezelf en de mensen waarmee je verhuist niet op te jutten. Blijf zo geduldig mogelijk en zet de bank geregeld neer als je het tillen niet meer aankan.

4. Huur een professional in

Zie je het allemaal niet zo zitten? Dan kunnen we je ook aanraden een professioneel bedrijf in te huren om de bank (en andere grote meubels) te verhuizen. Dit zorgt toch voor een stuk minder stress. Dit zijn vaak sterke mensen die dit iedere dag doen. Zij weten het beste hoe ze zo’n groot meubel handig kunnen tillen.

Meer tips voor verhuizen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
EHBBV: eerste hulp bij je bank verhuizen (zodat ‘ie niet uit elkaar valt)
Sluiten