Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 7 aug 2017

Roomed to the rescue: met dit trucje houd jij je bank mooi

Of je meubels nu onwijs duur zijn of juist van de IKEA komen, een beetje verzorging op zijn tijd kan nooit kwaad en doet eigenlijk het hele totaalbeeld van je interieur goed. En dan beginnen we maar meteen met het meubel dat waarschijnlijk het grooste gedeelte van je woonruimte in beslag neemt: de bank. Je bank mooi houden kan nog best lastig zijn, aangezien je er waarschijnlijk vaak op zit. Gelukkig hebben wij de gouden tip om je bank in goede staat te houden!

Watch and learn.

Geef maar toe: ook jij hebt je favoriete plekje op de bank. Helemaal niks mis mee, maar logischerwijs gaat je bank zich hier uiteindelijk een beetje naar vormen. Wat je dan overhoudt is één of meerdere uitgezakte hoekjes. Not very pretty. Gelukkig is er een hele makkelijke truc om dit tegen te gaan.

De oplossing

Haal alle losse kussentjes van je bank af. De bedoeling is nu dat je alle vaste kussens (dus degene waar je op zit en de kussens die als rug- en eventueel zijleuning dienen) van je bank haalt. Vanaf hier is het puzzelen. Het hangt een beetje af van wat voor soort bank je hebt, maar als het goed is kun je deze kussens verplaatsen en allemaal een nieuwe plek geven. Draai ze om, zet ze op de kop, doe ermee wat je wil, maar zorg dat alles uiteindelijk weer precies past tot de oorspronkelijke vorm.

Het is even tien minuten werk, maar probeer jezelf aan te leren om er toch even de tijd voor te nemen! Breng je echt zeker elke dag een paar uur op je bank door? Doe dit dan tenminste één keer in de twee weken. Gebruik je je bank minder, dan kan het ook prima één keer per maand. Liever lui dan moe? Één keer per kwartaal is ook nog altijd beter dan helemaal nooit!

Door deze truc regelmatig toe te passen zorg je ervoor dat je kussens verschillende drukplekken krijgen, waardoor de balans behouden wordt. Zo blijft je bank niet alleen langer mooi, maar zit hij ook nog een stuk lekkerder.

Daarbij komt nog dat een mooi onderhouden bank niet alleen fijn is voor je eigen gebruik, de kans dat je hem later nog voor een fijn prijsje kunt verkopen wordt ook aanzienlijk vergroot!

Meer tips en inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roomed to the rescue: met dit trucje houd jij je bank mooi
Sluiten