Merve Ozturk
Merve Ozturk Meubels & accessoires 5 okt 2020

Inspiratieboost: zo tof is het om een bank bij de eettafel te zetten

Je kunt de eettafel op verschillende manieren stylen. Laten we eens kijken naar de mogelijkheden. Je kunt een paar stoelen plaatsen die allemaal hetzelfde zijn voor een consistente look. Om een statement te maken kun je stoelen mixen & matchen, maar voor de meest comfortabele en stijlvolle look kun je het beste een bank bij de eettafel zetten.

Een bank zit niet alleen lekkerder, ook kunnen meer mensen plaatsnemen en wordt het één en al gezelligheid.

Absolute must: een bank bij de eettafel zetten

Voor een kleine ruimte

Een bank bij de eettafel is de perfecte oplossing voor een kleine ruimte. Ieder huis heeft wel een (klein) hoekje die niet optimaal wordt gebruikt. Dat is vanaf nu verleden tijd. Je kunt namelijk makkelijk een eetkamer creëren door een bank te plaatsen in een hoek van de kamer. Zo bespaar je ook nog eens veel ruimte en wordt alles niet zo krap in huis.

Lees ook: 7 manieren om de vergeten hoekjes in huis slim in te richten

Leegte opvullen

Een klein huis lijkt vaak moeilijk in te richten, maar met een groot huis en een ruime kamer kan het eigenlijk wat lastiger worden. De kamer kan er namelijk vaak kaal uitzien, ook al staan er al genoeg meubels. Een bank bij de eettafel is dus ideaal om die leegte op te vullen.

Je hoeft de bank nu niet per se tegen de muur aan te duwen. Een eetruimte midden in de kamer staat juist vet. Je kunt ervoor kiezen om een bank te combineren met een paar eetstoelen of de tafel volledig te coveren met eetbanken. Vergeet niet: comfort is key.

Tip: houdt je niet echt van rechthoekige banken? Ronde eetbanken kunnen ook heel mooi staan in jouw interieur en het zal je zelfs doen denken aan een restaurant.

Een speelse look

Met een bank bij de eettafel kun je ook leuk experimenteren. Zo kun je gaan voor een bank in een felle kleur om een statement te maken in jouw interieur, een eetbank met verschillende motieven en prints kiezen of verschillende modellen met elkaar combineren. Net waar jij behoefte aan hebt dus.

> Zo combineer je dierenprints in je interieur (zonder dat ‘t ordinair wordt)

Meer lezen over banken in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inspiratieboost: zo tof is het om een bank bij de eettafel te zetten
Sluiten