Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 14 jun 2019

Mee met de trends: dit zijn de balkon- en terrasplant van het jaar 2019

Voor iedereen die nog op zoek is naar een leuke plant voor op je terras of je balkon: zoek niet verder. Wij hebben namelijk de winnaars van de balkon- en terrasplantenverkiezing voor je, en we kunnen alvast verklappen dat ze héél tof zijn.

Extra leuk: vorig jaar mocht ik op uitnodiging van mooiwatplantendoen.nl in de jury van de Balkon- en terrasplantenverkiezing zitten. Een grote eer, want de winnaars van die verkiezing mogen zich dé balkonplant en terrasplant van 2019 noemen.

Allerlei verschillende planten werden over de catwalk gedragen en kregen de kans om zichzelf in het zonnetje te zetten. Uiteindelijk zijn er twee prachtige planten die met kop en schouders boven de rest uitstaken, en daarmee de balkon- en terrasplantenverkiezing glansrijk wonnen.

Balkonplant van 2019: Laurier

Met de Laurier op je balkon weet je een ding zeker: op jouw balkon is het zonniger dan ooit. Zélfs als er regenwolken boven je balkon hangen is de Laurier het zonnetje in huis. Deze prachtige plant blijft het hele jaar groen en krijgt in de zomer witte bloemtrossen.

Deze bloemtrossen worden later in het seizoen ovale bessen. Ook is Laurier uitstekend in de keuken te gebruiken: de blaadjes geven een heerlijke smaak aan jouw verse soep, Goulash of stoofschotel. Vergeet alleen niet om de blaadjes uit je gerecht te vissen, want de blaadjes zelf zijn niet eetbaar.

Ook interessant: Tuinieren op je balkon, is dat mogelijk? Ja!

Terrasplant van 2019: Passiebloem

We hebben al vaker over de tropische Passiebloem geschreven. Deze heerlijke bloem is het middelpunt van je terras met zijn prachtige kleurrijke bloemen en bijzondere pijpenkrullen. De Passiebloem groeit ontzettend snel en is een echte zonaanbidder. Een echte aanraden voor een zonovergoten zomer.

Ook fijn: vlinders, bijen en hommels zijn dol op de passiebloem. Het is dus een makkelijke manier om meer insecten in je tuin te krijgen – en da’s weer goed nieuws voor de biodiversiteit van jouw achtertuin.

Meer tips voor je terras: Met deze 7 tips richt je je dakterras deze zomer stijlvol in

Meer over planten op je terras of balkon?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

mooiwatplantendoen

Reageer op artikel:
Mee met de trends: dit zijn de balkon- en terrasplant van het jaar 2019
Sluiten