Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 15 aug 2018

Zo zorg je ervoor dat jouw balkon een botanische oase wordt

Wie droomt er nou niet van een het leven in een tropische oase? Oké misschien niet iedereen, maar van veel planten en groen in huis worden we bij Roomed héél blij. Heel blij. Niet alleen ín huis, maar ook buitenshuis. Daarom geven we je tips hoe je ervoor zorgt dat jouw balkon een botanische oase wordt.

Uit onderzoek blijkt dat er meer groene balkons zijn dan vorig jaar. Dat is goed nieuws! Om er nog meer prachtige en vrolijke balkons bij te krijgen, geven we tips voor een ultiem exotisch terras. En dat hoeft helemaal niet veel ruimte in te nemen.

plantenbakken op balkon

Te weinig zon? Slecht excuus!

Geen groene tuin of balkon nemen door te weinig zon, is eeuwig zonde. Je hebt namelijk helemaal geen balkon of tuin of het zuiden nodig om een mooie groene buitenplek te hebben. Niet alle planten hebben (veel) zon nodig, namelijk. Er zijn zelfs planten die het juist alleen goed doen in de schaduw, zoals: fuchsia, laurier, klimop of lelietje-van-dalen.

Tip: als je balkon of tuin geen zon krijgt, staat het extra leuk als je voor planten en bloemen met veel kleur kiest, oogt een stuk gezelliger!

Gebruik pallets

bloemen in pallets

Pallets zijn niet alleen handig voor in huis, ook buitenshuis hebben de houten planken allerlei handige functies. Als je de pallet op z’n kant zet, kan je de zijkanten van de planken handig als planten- of kruidenbakjes gebruiken. Het neemt weinig ruimte in beslag én ooit enorm knus.

Zelfs op een Frans balkon

Hoe klein je tuin of balkon ook is, je kan er altijd planten kwijt. Heb jij zo’n klein, gezellig Frans balkonnetje? Ze zijn prachtig en charmant, maar erg ruimtelijk zijn ze niet. Je kan er net in je eentje op staan, met de deuren nog open. Ruimte voor een rijtje bloempotten heb je er niet, maar wat dacht je van een handige plantenbak die over het balkon heen hangt?

Dit vind je vast ook interessant: Speciaal voor balkoneigenaren: dit zijn de mooiste balkonplanten

Gebruik je balkon niet als berging

Als je geen groot huis hebt en misschien geen berging, kan het handig zijn om sommige spullen op je balkon of terras zatten. Zonde! Je kan de heilige buitenplekje namelijk ook handig als ‘zenplek’ gebruiken, waar je je even naartoe terugtrekt in tijden van stress of gewoon om lekker te relaxen. Net als je kamer, of de woonkamer, zorg dat ook je balkon geen rommel is. Het zorgt voor stress!

Bron: Mooiwatplantendoen

Wil je graag meer lezen over mooie balkons en planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo zorg je ervoor dat jouw balkon een botanische oase wordt
Sluiten