Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 19 nov 2021

Alles voor balans! Deze 5 dingen wil je in ieder interieur terugzien

Zin om te beginnen met het inrichten van je huis? Wij snappen het helemaal. Je kan je interieur lekker eigen maken met persoonlijke items en een interieurstijl die bij je past. Natuurlijk wil je dat deze interieurkeuzes straks een mooi geheel vormen. Daarom hebben wij een paar ideeën die zullen helpen jouw interieur in balans te brengen.

Deze ideeën zullen je nog genoeg ruimte geven om je huis in te richten hoe jij het wilt.

5 dingen voor balans in je interieur

1. Vintage voor karakter

Een vintage item brengt een vleugje karakter en warmte met zich mee. Daarnaast geeft een vintage item meestal het gevoel alsof er een verhaal achter zit voor waarom het in jouw huis staat. Bij een tweedehandswinkel kan je gemakkelijk en voor een koopje iets vintage scoren.

Vooral een kleed of een leuke lamp kan je gemakkelijk in je interieur verwerken. Tijd voor een bezoekje aan de kringloopwinkel!

2. Hout

Grote kans dat je zelf al iets van hout zou kiezen. En op het lijstje kon je hem ook wel verwachten, want je ziet in bijna iedere ruimte wel een houten vloer of tafel. Hout is veelzijdig met de diverse soorten waaruit je kan kiezen en is daardoor een element dat voor balans in ieder interieur kan zorgen.

Zo style je een houten bankje in je interieur

3. Metalen accenten

Een metalen touch voegt echt iets toe aan je interieur. Het heeft een visuele waarde die voor balans in je interieur kan zorgen. In combinatie met hout kan het tegelijkertijd er warm en ruig uitzien.

Wil je wat elegantie of gewoon glans in je interieur? Kies dan voor metallics voor een chique touch.

4. Iets groens

In elke ruimte wil je wel iets groens spotten. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet simpelweg iets wat groen is maar een leuke plant. Een plant zou zowel een positief impact op je interieur als jou moeten hebben, dus een of twee planten mogen wel in je interieur voor een aangename balans.

5. Het veelzijdige zwart

Van zwart in je interieur hoef je niet bang te worden. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel zwart je in huis gebruikt of het er te donker uit zal zien. Met simpele zwarte accenten kan je namelijk gemakkelijk een mooi contrast te creëren in een licht interieur.

Maar dat betekent niet dat het niet tof kan zijn om toch maar voor een zwarte muur of vloer te gaan. Zolang je dan maar weer je donkere interieur in balans brengt met lichte accenten.

Meer balans in huis – 4 tips om warme en koele kleuren goed te combineren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Yellow Brick Home

Reageer op artikel:
Alles voor balans! Deze 5 dingen wil je in ieder interieur terugzien
Sluiten