Inspiratieboost: waarom het helemaal niet zonde is om je bakstenen muur te verven

Inspiratieboost: waarom het helemaal niet zonde is om je bakstenen muur te verven

Ben jij een van die geluksvogels die gezegend is met een bakstenen muur in huis? Lucky you! Vaak wordt er niets meer aan gedaan, zodat de muur een zo stoer mogelijk uiterlijk houdt. Ergens begrijpelijk, maar dat wil niet zeggen dat als je de muur wél een likje verf geeft, het dan meteen ten koste gaat van de unieke stijl.

Integendeel zelfs! Je bakstenen muur verven kan juist een heel andere en unieke stijl creëren. Het ligt er in principe alleen maar aan waar je naar op zoek bent. Om dat te bewijzen hebben we de mooiste bakstenen muren mét een laagje kleur voor je op een rijtje gezet. Scroll snel naar beneden!

Kristofer Johnsson

Oké, deze witte tegels zijn inderdaad anders dan de ruwe bakstenen daarboven. Maar we proberen met dit voorbeeld te laten zien dat je je woonkamer een stuk ruimer en lichter kunt laten lijken door de helft van je muur een licht kleurtje te geven. En dit zonder het rauwe karakter van je bakstenen muur vaarwel te zeggen!

Binti Home

Meng roze verf met water en breng een heel dun laagje aan op je bakstenen muur zodat deze een prachtige roze gloed krijgt.

Corina Koch
CB2

Maar wat ook gewoon kan en zorgt voor een super mooi en uniek resultaat: je bakstenen muur verven met een dekkende verf. In een fel kleurtje voor wat vrolijke vibes, of gewoon zwart of grijs voor een wat modernere look.

Martina Gemmola

MEER LEZEN

Je kunt natuurlijk alleen je bakstenen muur verven als je die ook daadwerkelijk hebt… Ben jij niet zo’n geluksvogel? Dan hebben wij dé tip over hoe je zo’n stoer muurtje faked. Lees het hier!