Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 20 sep 2019

Move over, industriële keuken: dit appartement heeft een bakstenen muur in de slaapkamer

Een woonkamer met gele stoel, een keuken met toffe plankjes met planten aan de muur en een bakstenen muur in de slaapkamer: jup, we hebben weer een parel van een appartement gevonden. Het is licht maar niet saai wit, het is modern maar heeft ook retro details – kortom, we houden ervan.

Kijk en word geïnspireerd, zouden we zeggen. En ren nu naar het tuincentrum om alle mooie planten aan te schaffen.

Afbeelding van woonkamer met gele stoel 1
Beeld: Bolaget
Afbeelding van woonkamer met gele stoel 2
Beeld: Bolaget
Afbeelding van woonkamer met gele stoel 3
Beeld: Bolaget

De drie G’s: gitaren, gele stoel, gallery wall

Toegegeven, origineel is de woonkamer misschien niet te noemen – hij is bijna volledig ingericht volgens de laatste trends. Maar dat zijn wel trends waar we van houden, en dus houden we ook van deze inrichting.

Het lichtblauw op de muur is lekker neutraal, maar net wat vrolijker dan gewoon wit, en bovendien de perfecte ondergrond voor een gallery wall. Blauw kleurt bovendien prima bij de gele stoel die toch wel het middelpunt van de woonkamer is. De gouden details maken het kleurenpalet compleet: niet alleen de kandelaars op tafel, maar ook de toffe peertjes in de hoek.

Afbeelding van keuken met kastjes van donker hout 1
Beeld: Bolaget
Afbeelding van keuken met kastjes van donker hout 2
Beeld: Bolaget

Lichtblauw en donker hout, een gouden combinatie

In de keuken mogen we dan geen goud terugzien, maar lichtblauw aan de muren en donker hout is wél een gouden combinatie (sorry, flauw).

Ondanks de donkere kastjes is de keuken trouwens bij lange na niet ouderwets. Dat komt bijvoorbeeld door de planten die her en der staan, maar ook door de planken die aan de muur hangen en vooral de leuke eetkamerstoelen.

Afbeelding van bakstenen muur in de slaapkamer 2
Beeld: Bolaget

Een bakstenen muur in de slaapkamer

We zien de afgelopen tijd steeds vaker bakstenen muren in de keuken voorbij komen, af en toe in de woonkamer. Maar een bakstenen muur in de slaapkamer kan natuurlijk ook gewoon! Minpuntje: baksteen is juist zo goed te combineren met levendig groen. Een gemiste kans dat hier zo weinig planten staan, wat ons betreft.

De muur past qua stijl dan wel weer heel goed bij de simplistische peertjes die we hier als verlichting zien, net als in de woonkamer – en daarmee is de cirkel weer rond.

Meer interieurs met een bakstenen muur:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Move over, industriële keuken: dit appartement heeft een bakstenen muur in de slaapkamer
Sluiten