Emma Bering
Emma Bering Binnenkijken 9 dec 2018

Dit is het huis van je dromen met een bakstenen muur en okergele details

Ladies and gentleman, we hebben weer een huis gevonden waar we maar al te graag zouden willen wonen. Hij is niet heel groot, maar dat maakt ons helemaal niets uit. Bakstenen muren, okergele elementen, een donkere slaapkamer en leuke plantjes. Ik zeg het je: koffers pakken en wegwezen.

Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan zullen onderstaande foto’s daar wel voor zorgen.

bakstenen muur oker geel
bakstenen muur met okergele elementen

De perfecte combinatie: okergeel en een bakstenen muur

Als er iets is waar wij hier bij Roomed dol op zijn, dan zijn het wel bakstenen muren. Het geeft meteen zo’n andere sfeer aan een ruimte. Het kan een kil huis meteen warm maken, afhankelijk van de kleur baksteen natuurlijk.

De warme kleur van de bakstenen wordt versterk door de okergele elementen in de kamer. Zo zijn de stoelen, de lamp en het kleed allemaal in okergeel. Een contrast is het donkerblauwe kleed. Dat zorgt juist weer voor wat koelte in het geheel.

In de woonkamer komt veel licht naar binnen. Dit wordt ook nog eens versterkt door de witte muren en tafels. De beige stoelen zouden normaal gesproken een beetje wegvallen, maar door de bakstenen muur past het juist heel goed.

We zijn trouwens ook dol op de grote plant op de trap. Wat een super toffe pot!

Halve muurtjes zijn super handig

Dit appartement is niet heel groot, de voordeur komt dan ook meteen uit in de woonkamer. Ze hebben een simpele optie bedacht om toch een soort scheiding te maken. Dit halve muurtje is ook nog eens super handig. Aan de ene kant kan je je televisie ophangen en aan de andere kant is er ruimte voor een schoenenrek.

Ga de hoogte in

Deze moderne keuken past goed bij de sfeer van de kamer. Strak stijlvol, maar niet te netjes. Zo staan er wel gewoon een paar plantjes op het aanrecht en is er ruimte voor andere spulletjes. Dit appartement is niet super groot, dus als je een beetje hoge plafonds hebt is het een goed idee om je keukenkastjes ook wat hoger te maken. Zo creëer je op een makkelijke manier meer opbergruimte.

Zwarte slaapkamer: hell yeah!

Een compleet donkere slaapkamer, dat is zo gek nog niet. In principe lig je er toch alleen maar met je ogen dicht, dus een donkere ruimte is dan juist fijn. Door het te combineren met een lichte vloer zorg je nog wel voor wat contrast. Ook een kleed met een paar lichte elementen kan hier mee helpen.

Door de hoge plafonds is er in deze slaapkamer ook nog ruimte voor een tweede bed. Nu alleen even hopen dat je logees geen hoogtevrees hebben, want ze zullen wel even een klein trappetje op moeten. Over slim omgaan met kleine ruimtes gesproken!

Optisch bedrog

Deze badkamer is niet super groot, maar daar merk je helemaal niets van. Door de grote spiegel boven de de wastafel wordt de ruimte meteen optisch verbreed. Je ziet hier ook een goed voorbeeld van planten in je badkamer. Ondanks dat er geen natuurlijk daglicht valt, kan je prima een paar planten neerzetten. Je moet alleen wel even weten welke planten.

Nog meer bakstenen muren?

Bron: Entrance

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is het huis van je dromen met een bakstenen muur en okergele details
Sluiten