Zo maak je een bakplaat gemakkelijk schoon met maar 2 ingrediënten

Laten we eerlijk zijn: de bakplaat schoonmaken is nog ons meest favoriete klusje in huis. Je kunt blijven schrobben, maar een bakplaat met aangekoekte etensresten en verbrande plekjes krijg je nooit meer echt goed schoon. Tenminste, niet zonder deze schoonmaak hack. Op deze gemakkelijke wijze wordt je bakplaat schoonmaken namelijk een eitje.

En het beste is dat je er maar twee ingrediënten voor nodig hebt die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt staan. Hadden onze collega’s van Culy ons dát maar eerder verteld.

Een bakplaat schoonmaken met 2 ingrediënten

De ingrediënten die je nodig hebt om een bakplaat schoon te maken zijn baking soda en witte wijnazijn. Beide ingrediënten die natuurlijk allang in ons keukenkastje stonden, want deze gebruiken wij veel vaker om ons huis schoon te maken.

Heb je nog geen baking soda en witte wijnazijn in huis? Dan raden we aan om snel naar de supermarkt te rennen en een voorraadje in te slaan, want deze twee ingrediënten komen bijna altijd wel van pas. Daarnaast zijn het niet alleen onwijs goedkope producten (lekker voor de portemonnee!), maar ze zorgen er ook beiden voor dat zowel je wasbak als je leidingen worden gereinigd tijdens het schoonmaken van je bakplaat. En da’s toch mooi meegenomen.

Lees ook: Kluns in de keuken? Dit is waarom je altijd krijt klaar moet hebben liggen

Zo ga je te werk:

Leg je bakplaat in een grote gootsteen of grote bak waar de bakplaat helemaal in past. Leng een half kopje baking soda aan met warm water en een flinke scheut witte wijnazijn.  Leg de bakplaat in dit sopje, en laat ‘m daar een half uur tot een uur liggen om helemaal schoon te weken.

Als je lang genoeg gewacht hebt, schrob je de aangekoekte resten er zo af met een stevige spons of eventueel staalwol. Nog even afspoelen met warm water en afwasmiddel én goed afdrogen, en je bakplaat is weer zo goed als nieuw. Tijd om heerlijke nieuwe recepten klaar te maken!

Meer handige schoonmaaktips voor in de keuken:

bonappetitELLE eten

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo maak je een bakplaat gemakkelijk schoon met maar 2 ingrediënten
Sluiten