8 handige tips voor het stylen en kopen van een bakkerskast

Een bakkerskast bestaat uit een metalen rek met wieltjes en is verder voorzien van houten planken. Nog altijd is zo’n kast een populair industrieel item in vele interieurs. Dat komt omdat de bakkerskast er stijlvol uitziet, maar ook doordat het een veelzijdig meubel is. Met deze veelzijdigheid is je bakkerskast stylen soms nog wel een uitdaging. Wij helpen een handje.

Een bakkerskast is een open kast, waardoor je hem prima kunt gebruiken voor decoratie in huis. Deze kast is beide functioneel en decoratief. Wat je er ook mee doet; wij hebben een aantal tips.

Een bakkerskast stylen doe je zo

1. Vol met planten

Een bakkerskast is een prachtige centrale plek voor een aantal planten in huis. Door deze kast met houten planten te decoreren met je groene vrienden; creëer je bijna een jungle-achtige vibe in huis. Het groen en het hout brengen het beste in elkaar naar boven.

2. Persoonlijke items

Vaak heeft een bakkerskast brede hoge planken waar je lekker veel neer kan zetten. Gebruik het voor mooie persoonlijke spullen zoals bijzondere foto’s van familie, kunstwerken of voor breekbaar en speciaal servies in de keuken.

3. Extra opbergruimte

Opbergruimte in huis is er nooit genoeg. Doordat het een open kast is, is het wat rommelig wanneer je al je spullen gewoon maar neerlegt. Wel leuk is om manden en bakken in gave kleuren aan te schaffen om daar het een en ander in op te bergen. Combineer dit met een aantal planten en persoonlijke items en je hebt een prachtig gestylde bakkerskast.

4. Hobby spullen

Wil je niet je bakkerskast stylen met persoonlijke spullen, maar liever gebruiken als een functionele kast? Dan is het de perfecte plek om hobby spullen op te bergen. Ben je bijvoorbeeld dol op bakken en heb je prachtige bakboeken en cakevormen? Zet ze dan in je bakkerskast op display. Een toffe hobby is best iets waar je mee mag pronken.

5. Niet te vol

Een rommelige bakkerskast verliest zijn charme, dus kijk uit dat je de bakkerskast niet te vol propt met allerlei rommeltjes en troepjes. Houd het opgeruimd en zet het niet te vol met spullen.

6. Als bijzettafeltje

Er bestaan ook kleinere lage bakkerskasten die leuk zijn om te gebruiken als bijzettafeltje naast je bank of als nachtkastje naast je bed. Een goede plek om een warm plaid op te bergen en je boek neer te leggen wanneer je pauzeert met lezen.

7. Met mooie lampen

Maak je kast helemaal sfeervol met behulp van warme mooie lampen. Zeker in combinatie met een paar groene planten en persoonlijke spullen maak je er helemaal een unieke plek in je huis van.

8. In de babykamer

Net een baby gekregen? Dan weet je ook dat je alle spullen voor de baby graag binnen handbereik hebt. Een open kast zoals een bakkerskast is dan ideaal om essentiële items voor het verschonen en voeden van je baby op te bergen.

Hier koop je een bakkerskast

Fijn om te weten: bakkerskasten hebben vaak een zacht prijsje. Xenos heeft veel verschillende soorten bakkerskasten in hun assortiment; van kleine kasten tot een stuk hogere kasten waar je veel in kan zetten. Vind je wieltjes onder zo’n bakkerskast niet fijn? Dan heeft IKEA een mooi alternatief op de bakkerskast zonder de wieltjes.

Meer kast- en opberginspiratie

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
8 handige tips voor het stylen en kopen van een bakkerskast
Sluiten