Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 16 sep 2020

N贸g 6 verrassende tips voor het gebruik van baking soda in huis

Als je nog geen pakje baking soda in huis hebt staan, raden we je aan om er nu meteen eentje in huis te halen. Want wist je dat dit middel zo veel meer functies heeft dan alleen maar rijsmiddel bij het bakken? Wij zetten de meest briljante baking soda tricks voor jou op een rijtje.

Over schoonmaken met baking soda schreven we al eerder een handig artikel. Deze kan je hier teruglezen: Schoonmaken met baking soda: het middeltje dat alles kan.

Zo kan je baking soda 贸贸k gebruiken

1. Luchtverfrisser met heerlijke geur

Mix 2 kopjes water met een eetlepel baking soda en 10-20 druppels van je lekkerste etherische olie. Doe het mengsel in een flesje met pomp en klaar is je natuurlijke luchtverfrisser.

> Met deze DIY maak je binnen een handomdraai je eigen luchtverfrisser

2. Ontsmet je tapijt

Deze tip is perfect als je huisdieren hebt. Sprenkel over het tapijt wat baking soda en laat het een uur in trekken. Daarna goed stofzuigen et voila, een fris, geurloos tapijt. Ook goed om te lezen: zo houd jij je huis met huisdieren schoon.

3. Verwijder een olievlek

Oh oh, een grote olievlek op de bekleding van je bank of favoriete kledingstuk. Helaas is olie altijd moeilijk uit stof te verwijderen. Toch is dit het proberen waard: als je wat baking soda over de vlek sprenkelt, zal het een heel groot deel (en hopelijk alles!) van de olie absorberen.

6 dingen weer helemaal schoon en zo goed als nieuw krijgen met Biotex

4. Groenten schoonmaken

Helaas worden groenten tegenwoordig bespoten met veel bestrijdingsmiddelen. Om het nog maar niet te hebben over de tientallen mensen die jouw lekkere tomaat in hun handen hebben gehad voordat jij ‘m in je mandje stopt. Maak je groenten daarom goed schoon met een pasta van water en baking soda.

5. Gezichtsmasker

Dit heerlijke gezichtsmasker kun je snel en simpel maken met ingredi毛nten die je waarschijnlijk standaard in het huis hebt. Mix 1 a 2 eetlepels baking soda met sap van een halve citroen en wat honing. Masseer je gezicht in met het mengsel en laat 15 minuten intrekken. Resultaat: een heerlijk zachte en stralende huid.

6. Weg met die muggenbulten

Niets is vervelender dan na een lange zomeravond erachter komen dat de muggen je flink te pakken hebben gehad. Maak een pasta van baking soda en water en smeer dat op je muggenbulten of andere insectenbeten. Het stopt de zwelling en de jeuk. Het mengsel helpt ook goed bij een zonverbrande huid, dus altijd handig om in huis te hebben.

> Met deze planten tegen muggen kan je onbezorgd in de tuin zitten

Meer handige schoonmaaktips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
N贸g 6 verrassende tips voor het gebruik van baking soda in huis
Sluiten