Belangrijk: zo vaak moet je badmat wassen

Badmatten zijn een broedplaats voor bacteriën en schimmels. Daar kan je niks aan veranderen, dat komt gewoon door de vochtige omgeving en vieze voeten waar ze mee in aanraking komen. Toch worden badmatten door de meeste mensen niet vaak genoeg gewassen. En dat kan je wel veranderen. Zo vaak moet je je badmat wassen.

Natuurlijk hangt het een beetje af van je huishouden hoe vaak je een badmat moet wassen. Heb je een groot gezin met kinderen die iedere dag in de modder rondrennen; dan zal je het wat vaker moeten doen.

> De smaak te pakken? Nog meer schoonmaaktips

Badmat wassen

Heb jij een gezin met kinderen die veel op je badmat staan? Dan is het verstandig om wekelijks je badmat in de wasmachine te gooien. Deel je met maar één ander het huishouden of ben je alleen, dan moet je denken aan eens in de twee of drie weken. Waarschijnlijk veel meer dan je nu doet.

Het is ook een goed idee om je badmat eens in de twee jaar te vervangen en een nieuwe aan te schaffen. De badmat is na twee jaar zijn functionaliteit een beetje verloren en iets nieuws en fris onder je voeten kan zeker geen kwaad.

Ook interessant: Alles wat je moet weten over desinfecterende middelen voor in huis

Stylish badmatten shoppen

We hebben een aantal toffe badmatten voor je op een rijtje gezet. Deze zijn zacht en zien er ook nog eens hip uit in je badkamer.

Een set van twee

twee badmatten
Bron: MADE

Deze toffe badmatten van MADE hebben een fris oceaanblauw kleurtje. Bovendien komen ze met z’n tweeën. Zo kun je ze op reguliere basis met elkaar afwisselen en heb je nooit een natte vloer wanneer je uit de douche stapt.

Hebben? Deze set van twee badmatten van MADE kost nu €25,-.

Color blocking

badmatten wassen, badmat met kleurpatroon
Bron: MADE

Ook van MADE is deze hippe color blocking badmat. De kleuren zijn fris en hip, bovendien kan het mosterdgeel een interessante kleuruitspatting toevoegen aan badkamers die over het algemeen redelijk neutraal van kleur zijn.

Hebben? Deze badmat van MADE kost €15,-

Zalmroze

roze badmat
Bron: Home24

Heel leuk vinden we ook deze zalmroze badmat van Home24. Een schattig roze kleurtje met witte lijnen die zorgen voor een gaaf patroon. Heel lief!

Hebben? Deze badmat van Home24 kost 84,99.

Babyblauw

badmat blauw
Bron: De Bijenkorf

Deze babyblauwe badmat van Yves Delorme is misschien een beetje standaard, maar zeker niet saai. Het is een lekker fris kleurtje dat je badkamer een vrolijke uitstraling kan geven.

Hebben? Deze badmat is verkrijgbaar via De Bijenkorf voor €47,20.

Zo zacht als veertjes

badmatten wassen
Bron: Home24

Misschien komt het door de veren die op de badmat staan, maar deze badmat lijkt ons dus mega zacht. Niet alleen dat, het verenpatroon is schattig en geeft een charmante look aan je badkamer.

Hebben? Deze badmat van Home24 kost €89,99.

Meer schoonmaken?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Belangrijk: zo vaak moet je badmat wassen
Sluiten