Redactie
Redactie Badkamer 22 jul 2021

Tegeltje, tegeltje aan de wand… welke badkamertegel past bij jou?

Stel je voor, je ligt dadelijk lekker weg te badderen in je nieuwe badkamer en je dwaalt helemaal af terwijl je naar de tegels aan de muur staart. Het zou jammer zijn als je uitgekeken raakt op je eigen muren in huis. Het is daarom wel fijn de perfecte badkamertegel te vinden, voordat je straks je hoofd tegen je gloednieuwe muur wil slaan.

Om je te helpen met deze zoektocht hebben wij hieronder badkamertegels van verschillende vormen en maten bij elkaar gelegd.

7 x een badkamertegel voor bij jou aan de muur

Metrotegels

Deze tegels heten niet voor niets metrotegels, ze waren voor het eerst in 1904 te zien in een New York’s metrosysteem. Tegenwoordig zijn ze zo populair in huis en zowel in de keuken als in de badkamer vaak te vinden.

Neutrale metrotegels zijn ideaal voor een badkamer en zien er geweldig uit in combinatie met hout en wat groen, zoals je op de foto kunt zien. Houd je meer van kleur, dan ben je met de metrotegels direct aan het goede adres. Metrotegels zijn in alle kleuren en glansgraden te vinden.

6 verschillende patronen waarmee je metrotegels in huis te de show stelen

Honingraat of hexagon tegels

Houd je van geometrisch vormen? Dan zijn deze zeshoekige tegels misschien een goede keuze. Ze kunnen in een leuk kleurtje ook ideaal gebruikt worden voor een accentmuur in een wat neutralere badkamer. Het past ook goed in een badkamer met een minimalistisch design, want het brengt toch een patroon in je badkamer zonder het snel te druk te maken.

Lantaarn tegels

Wij hebben deze tegels zelf ook nog niet zo veel gezien, daarom vonden we al helemaal dat we ze een plek in deze lijst verdienden. Met deze tegels kun je heel goed verschillende kleurentinten in een muur stoppen wat een speelse, dynamische indruk wekt.

Schubben tegels

In het Engels zijn deze ook bekend als de mermaid tiles. Deze tegels kunnen meer diepte aan je badkamer geven en daardoor een beeld van een ruimere badkamer creëren. Net als bij lantaarntegels kun je hier ook wat met verschil in kleur tussen tegels spelen. Daarnaast hebben deze tegels een originele uitstraling die jouw badkamer er uniek uit laat zien.

Vierkante tegels

Deze oude vertrouwde vierkante tegels zijn ook nog steeds een goede keuze voor in de badkamer en in allerlei maten te verkrijgen. Voor een retro stijl moet je een kijkje bij de kleinere maten nemen. Wil je liever een minimalistische badkamer dan zijn de grote maten wellicht een betere keuze.

Ronde tegels

Na vierkante tegels kunnen de ronde natuurlijk niet vergeten worden. Ook al zijn deze minder populair dan de vierkante variant, ze kunnen zeker niet ontbreken. In kleinere maten kan deze badkamertegel een unieke stijl aan je badkamer geven op dezelfde manier als schubben tegels dat kunnen.

Dit is waarom je moet kiezen voor een ronde spiegel in je interieur

Visgraat tegels

Deze tegels passen heel goed in een Scandinavische interieurstijl. Ze stralen rust uit in je badkamer met strakke lijnen. Natuurlijk valt de keuze dan al snel op wit of grijs, maar persoonlijk raad ik je aan om ook even te kijken naar een donkergroene variant als je niet zeker bent of je voor een Scandinavische stijl wil gaan.

Een donkergroene muur in je badkamer in combinatie met planten kan een heel natuurlijke sfeer in je badkamer brengen of juist heel chique in combinatie met goud. Uiteraard als je niet zo fan bent van visgraten dan kun je ook voor een andere donkergroene tegel kiezen die meer in de smaak valt.

Mozaïektegels

Als laatste hebben we nog deze Marokkaanse mozaïektegels die we eigenlijk niet wilden missen, ondanks dat het hier om het motief en niet de vorm gaat. Ze worden vaak ook Portugese tegels genoemd.

Wat nu het verschil is tussen deze twee vergelijkbare nationale tegels zit hem niet zo zeer in het motief van de tegels als in de structuur. Portugese tegels zijn namelijk ongebakken en hebben een matte uitstraling, terwijl Marokkaanse tegels wel worden gebakken en lekker kunnen glanzen.

Het enige waar je mee uit moet kijken met mozaïektegels in je badkamer is dat het al snel misschien te druk kan worden. De badkamer is voor velen een plek waar ze tot rust kunnen komen en een wand vol met verschillende motieven kan soms net iets teveel zijn.

Aha – zo verwijder je kalkaanslag van je poreuze badkamertegels

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tegeltje, tegeltje aan de wand… welke badkamertegel past bij jou?
Sluiten