Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Badkamer 25 sep 2020

5 manieren om je badkamer op een simpele budget manier te verbouwen

De badkamer verbouwen staat al een tijdje op jouw to do list, maar jouw budget is niet toereikend voor een extreem dure verbouwing. Is ook niet nodig – met deze tips geven we je handvatten om het zo goedkoop mogelijk aan te pakken zonder op kwaliteit in te leveren.

Om nou niet meteen duizenden euro’s ervoor te hoeven uitgeven, geven we 5 simpele budget tips die toch voor een groot effect kunnen zorgen.

De badkamer verbouwen op een budget manier

1. De wastafel

Het hangt er natuurlijk van af van het soort wastafel je hebt, maar er zijn meerdere mogelijkheden om ‘m flink aan te pakken. Hier zou je bijvoorbeeld aan kunnen denken:

  • Heb je geen of een oud los kastje onder je wastafel staan, vervang deze dan door een nieuwe of kijk eens bij de kringloopwinkel voor een uniek vintage exemplaar.
  • Toch geen geld voor een nieuw kastje, verf dan de deuren in een andere kleur en vervang de knoppen.
  • Heb je een losse bak als wastafel dan zou je deze ook nog kunnen vervangen voor een nieuw exemplaar.

2. De accessoires in de badkamer

Waar knoppen op kasten samengaan, gaan wastafels, baden en douches hand in hand met accessoires als kranen en douchegordijnen. Heb je genoeg van die strakke zilveren kraan, ga dan eens voor bijvoorbeeld een koperen versie. Wow, dat kan zowel uitpakken in een industriële look als een romantisch landelijke look.

Geef je badkamer een speelse touch met een vrolijk douchegordijn. En als je wc zich in de badkamer bevindt, kun je ook de wc-bril een keer wisselen voor een gekke print. Of wat dacht je van een opvallende spiegel boven de wastafel(s) voor een groots effect?

3. De muren

Alleen al met een nieuwe kleur op de muur of een origineel behang lijkt je badkamer zo goed als nieuw. Als je felle kleuren in je badkamer hebt, switch dan eens naar natuurlijke lichte kleuren voor een rustig en spa-achtig effect.

Ben jij juist klaar met die saaie witte muren? Geef ze dan een knallende kleur of een opvallend behang. Hier kun je wel een beetje experimenteren. Vind je het namelijk niks, dan verf je er zo weer een nieuwe kleur overheen. Zorg er uiteraard wel voor dat het behang of de verf geschikt is voor in de badkamer.

> Ook lezen: Goede vraag: hoe geef je die witte tegelwand in de badkamer een elegante look?

4. De verlichting

Verlichting in de badkamer is vaak vrij eenvoudig. Veelal zien we spotjes in het plafond, maar heb jij nou lampen boven je wastafel, naast je spiegel hangen dan zou je erover kunnen nadenken deze te vervangen voor nieuwe exemplaren. Of kijk voor een glamour look eens of je een kroonluchter kunt ophangen.

5. De finishing touches in de badkamer

Als aanvulling op bovengenoemde punten of als je echt even geen budget hebt, dan zijn er natuurlijk de finishing touches die ook al een groot verschil kunnen maken. Denk hierbij aan het neerzetten van kaarsen langs het bad of op het wastafelblad. Zet een bos verse bloemen op een tafeltje, of ga voor een grote plant voor natuurlijke accenten in je badkamer.

Pro tip: hang wat eucalyptus op. De geur van eucalyptus zorgt ervoor dat je je elke dag in een spa waant – en dat is precies wat je wilt.

Meer tips om je badkamer te laten shinen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 manieren om je badkamer op een simpele budget manier te verbouwen
Sluiten