Naomi Pater
Naomi Pater Trends 7 feb 2022

Deze badkamertrend uit de jaren ’80 gaan we dit jaar weer veel zien

De jaren tachtig blijven een grote inspiratiebron voor interieurliefhebbers over de hele wereld. Veel trends uit die tijd maken dan ook regelmatig een comeback. Zo ook de massieve glasblokken die vooral passend zijn in de badkamer. Ze vervangen de traditionele stenen en brengen een hoop voordelen met zich mee.

De rechthoekige bouwstenen van glas laten natuurlijk licht door, maar geven je tóch de nodige privacy. Met zo’n glazenwand heb je dus geen plakkerig douchegordijn meer nodig. Check!

Een moderne glazenwand

In de vroege jaren ’80 werd de glastrend al populair in de badkamer. Sommige interieurliefhebbers kozen zelfs voor kleurrijke stenen die natuurlijk helemaal passen bij dat gedurfde decennium. Toch duurde de trend niet lang en maakte het in de jaren ’90 plaats voor gepolijste afwerkingen. Hartstikke zonde, als je het ons vraagt. Gelukkig komen trends óók weer terug.

Hotste designtrend van 2022

Volgens het online interieurmagazine Decoist behoren de glazen bouwstenen tot één van de hotste designtrends van 2022. Wij kunnen dit alleen maar beamen, want het geeft een unieke toevoeging aan je badkamer.

Het licht dat door het glas schemert, is niet te fel en creëert patronen van licht en schaduw. De blokken zijn een stuk steviger dan de traditionele ramen of wanden. Dit draagt weer bij aan de veiligheid in huis. Een ander voordeel is dat het glas gemaakt is van beter isolerend materiaal, waarmee je ook nog verwarmingskosten bespaart.

Een kleine badkamer? Niet getreurd! Dankzij het transparante karakter van de stenen, lijkt de badkamer juíst ruimtelijker.

Met deze 3 simpele hacks zal jouw kleine badkamer altijd groter lijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze badkamertrend uit de jaren ’80 gaan we dit jaar weer veel zien
Sluiten