Maud van Dijck
Maud van Dijck Badkamer 17 sep 2021

Trend alert: we zien steeds vaker toffe patronen in de badkamer

Een lekker trendy design voor je badkamer doe je met leuke patronen. Met tegels in toffe vormen krijg je een badkamer met een unieke uitstraling. Wij hebben wel wat ideeën voor de muren of vloeren in jouw badkamer gevonden.

Ben je nog op zoek naar wat meer inspiratie na dit artikel? Wij zijn genoeg afbeeldingen op Pinterest tegengekomen van de leukste badkamers. Natuurlijk hebben we al een paar van de mooiste voorbeelden uitgekozen, maar kijk daar vooral nog even verder als je naar meer snakt.

4 toffe patronen voor een trendy badkamer

1. Visgraat tegels

Deze toffe tegels zijn ideaal voor een nautische badkamer. Met visgraat patronen is blauw altijd een leuke kleur voor de badkamer. Combineer het met gouden of messing kranen en je badkamer krijgt ook een luxe touch.


Ook als je een Scandinavisch badkamer wil, zijn visgraat tegels een goede keuze. Kijk naar deze grijze badkamermuren gecombineerd met hout en wit voor een kalme uitstraling. Natuurlijk wil je voor een Scandinavische design het liefst wel een ruimte waar veel licht invalt. Let dus op dat je badkamer niet te donker kijkt of de stijl zal minder goed uit de verf komen.

2. Zeshoekige tegels

Combineer verschillende tinten hexagon tegels voor diepte in je badkamer. Met hexagon tegels kan je dus ideaal met kleur spelen, maar je kan ze ook prima gebruiken om een elegante badkamer te creëren met maar één kleur zoals hieronder.


Zo kan je ook nog gemakkelijk een ander patroon in je badkamer gebruiken zonder dat het too much wordt. Met twee patronen is het wel aangeraden om op zijn minst voor één van de twee zeker voor een neutrale tint te gaan, want anders wordt het wel snel teveel.

3. Kleurrijk behang

Ja, we hebben niet alleen tegels op deze lijst! Behang in de badkamer of op het toilet is een trend en zeker een behang met een kleurrijk design. Ben je bang dat je het straks toch niet mooi vindt? Zorg dan dat je een behang uitzoekt dat er weer gemakkelijk af te halen is zoals vliesbehang.


Als je echt een statement in je badkamer wilt maken dan is het bijna een must om naar behang te kijken. Met de vele verschillende en opvallende patronen moet er wel een tussen zitten die zo tof op jouw badkamermuur zal staan.

4. Mooie bogen

Een stijlvolle en sierlijke badkamer krijg je met mooie bogen en ronde patronen. Het makkelijkste kan je deze natuurlijk in je badkamer verwerken door voor elegante ramen te kiezen.


Maar ook kan je voor een prachtige spiegel als die hierboven kiezen. Het geeft een andere look dan een ronde spiegel, maar ziet er zeker net zo chic uit (of juist nog eleganter).

Accentueer de bogen in je huis door ze te verlichten

badkamer patronen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Trend alert: we zien steeds vaker toffe patronen in de badkamer
Sluiten