Iris Wijnands
Iris Wijnands Badkamer 20 okt 2019

Deze 21 dingen in de badkamer kan je sowieso opruimen of vervangen

Zondag is dé dag om je badkamer op te ruimen. Dan heb je er namelijk lekker de tijd voor én is je badkamer weer netjes voor de aankomende week. Voor je het weet is je badkamer best een rommeltje. Wij hebben de perfecte lijstjes zodat jij je badkamer opruimen (bijna) leuk zal gaan vinden.

Als je elke dag je badkamer netjes achterlaat, heb je deze routine helemaal niet nodig. (Maar wie doet dat nou? Er sluipt gewoon troep de woonkamer in als we niet kijken, dat weten we zeker). Hoe dan ook, je badkamer is na deze zondag super netjes. Onze schoonmaakwoede kwam naar boven dankzij Domino en toen kregen we het idee om lijstjes te maken van dingen die weg kunnen.

Hoe begin je?

First things first. In je badkamer horen alleen de spullen te liggen die je daar nodig hebt. Is dat niet het geval? Oeps. Tijd om eens het een en ander op te ruimen. Alleen de spullen die je in de badkamer gebruikt, blijven daar. De rest berg je op de juiste plek op of geef je een nieuwe plek.

Alles wat geen plek in huis verdient en ook niet in de badkamer hoort, stop je in een mand. Het een en ander kun je doneren, maar sommige dingen kun je beter weggooien. Je hoeft je niet schuldig te voelen dat je een duur product laat gaan. Wanneer je iets niet gebruikt en het laat verstoffen, dát is pas zonde. Met die gedachte ga je door de spulletjes heen.

Dit kun je weggeven wanneer je je badkamer gaat opruimen

Je kan het één en ander weggeven aan je zus of een vriendin, maar er zijn ook genoeg Facebook-groepen waar je spullen gratis weg kan geven. Wie weet maak je er iemand blij mee, en jij kan je badkamer opruimen. Deze dingen zijn nog prima (en hygiënisch) om te gebruiken en geef je dus weg:

 • De krul- of stijltang die je niet meer hebt gebruikt sinds het kerstgala van je vorige baan.
 • Ongeopende producten voor je huid of haar die je niet gebruikt. Je badkamer opruimen lijkt zo wel op een weggeefactie voor het goede doel!
 • Make-up producten die je maar een paar keer gebruikt hebt zoals oogschaduw, blush, bronzers, oog en lip producten waarvan je het puntje scherper kan maken, foundations en dat soort dingen. Check wel even of ze inmiddels niet te oud zijn.
 • Al die mini shampoo’s en zeepjes die je uit hotels hebt meegenomen. De smoes ‘maar dit komt nog van pas op reis’ telt niet, want je weet dat het hotel gewoon zeepjes heeft en je dus met alleen maar nog meer rommel thuis komt.
 • De 99 schrunchies die je kocht omdat het hip was terwijl je alleen scrunchie nummer 100 daadwerkelijk gebruikt, weg ermee.
 • Sieraden die zijn geëindigd in dat bakje met kettingen en onbekende troepjes. Als je het niet draagt, kun je het mooi bij het cadeau doen voor die bijna-jarige vriendin.
 • Toilettassen (die schoon zijn). Waarschijnlijk heb je die nu wel een paar over, aangezien je alle overbodige rommel hebt opgeruimd.
 • Opbergboxen en plankjes (je hebt nu toch ruimte over, dus die heb je ook niet meer nodig!)
 • De maskertjes die je ooit in een verrassingspakketje kreeg, maar zelf niet fijn vindt om te gebruiken.
 • Bruisballen die je niet gebruikt. (Als je niet eens een bad hebt moet je ze al helemáál wegdoen).
 • We hebben nooit gezegd dat de badkamer opruimen makkelijk was. Die parfum die je ooit van je vriend kreeg en steeds laat staan omdat het zo’n lief cadeau was… Geef nou toe, het is totaal niet jouw geur en hoort daarom totaal niet in jouw badkamer. Weggeven!

Dit kun je weggooien wanneer je je badkamer gaat opruimen

Sommige dingen zijn gewoon niet meer goed genoeg om aan iemand anders te geven. Of niemand wil het hebben, dat kan ook. Je badkamer opruimen betekent niet dat je alles verplaatst. Die spullen hou je niet, want dan sluipt al die rommel zo jouw badkamer in. Deze dingen kun je dus beter weggooien:

 • Medicijnen die over de datum zijn. Het zal je verbazen hoe lang het geleden is dat je die maagtabletten hebt gekocht.
 • Die oplader van de elektrische tandenborstel die je al lang kwijt bent.
 • Een versleten handdoek of een handdoek met vieze vlekken. Je vindt het toch niet fijn om dit vodje te gebruiken. Gooi ‘m weg, koop een nieuwe. Eens in de zoveel tijd zijn spullen nou eenmaal aan vervanging toe.
 • Bah, die toiletborstel is smerig. Nogmaals: soms is iets gewoon aan vervanging toe (dit ding misschien wel om het half jaar).
 • Zonnebrand die over de datum is. Je gaat jezelf toch niet insmeren met die factor 20 uit het jaar 2003?
 • De nagellak uit je enorme collectie die a) oud is b) je nooit gebruikt of c) je al in andere semi-dezelfde kleuren hebt.
 • Die stapel wegwerpscheermesjes waarbij je de naam van het product totaal hebt genegeerd en ze dus niet hebt weggeworpen, maar alleen aan de kant hebt gelegd. Je badkamer opruimen gaat wel lekker snel zo, toch?
 • Die oude tijdschriften en het vergeelde moppenboekje die je bij het toilet hebt liggen. Waarschijnlijk wil niemand deze vieze dingen meer in zijn handen hebben, laat staan nog doorbladeren. Deze mogen naar het oud-papier.
 • Alle losliggende rommeltjes zoals lege wc-rolletjes, bakjes waar wattenstaafjes inzaten en ander leeg verpakkingsmateriaal.
 • Kom op, je kan minstens de helft van die acht plastic dopjes om wasmiddel in te doen wel missen. Misschien nog wel meer. Wat dacht je ervan dat je er gewoon één of twee bewaarde en de rest bij het plastic-afval gooit?

Heb je na je badkamer opruimen nog energie over?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Deze 21 dingen in de badkamer kan je sowieso opruimen of vervangen
Sluiten