Merve Ozturk
Merve Ozturk Badkamer 11 jan 2021

Simpele tips om de badkamer op te ruimen en georganiseerder te maken

Wat de grootte van je badkamer ook mag zijn, je kan de badkamer altijd zo overzichtelijk en functioneel mogelijk inrichten. Het is misschien een klus om ‘m ook zo te houden, maar met deze tips kan je de badkamer netjes opruimen en goed organiseren.

Een goed georganiseerde badkamer kent namelijk veel voordelen. Het ziet er natuurlijk aantrekkelijker uit, maar het werkt ook ontspannend, is makkelijker schoon te maken (en te houden) én bovendien weet je ook altijd waar al je spullen liggen. Genoeg redenen om aan de slag te gaan dus.

Met deze tips kan je binnen no time de badkamer opruimen en organiseren

1. Sorteer alle producten die in de badkamer staan

Let er op dat de badkamer geen verzamelplaats wordt voor spullen die je gewoon ergens kwijt moet. Plaats er alleen producten die ook in de badkamer horen of die je daar nodig hebt.

Denk aan reinigings- en verzorgingsproducten voor je avondroutine, handdoeken, bath bombs, wattenschijfjes en je haarborstel. Sorteer deze producten per categorie. Zet bijvoorbeeld alles wat je nodig hebt voor je avondroutine bij elkaar in een opbergbak en geef deze een plek in je badkamerrek.

Je handdoeken kan je bewaren in een handdoekenrek. Als je meer opslagruimte nodig hebt voor je haarproducten of andere producten kan je altijd nog voor een ladekast gaan zodat al je spullen een eigen plek hebben en de boel er netjes uitziet. Lade-organizers kunnen goed van pas komen.

Lees ook: Kleine badkamer? Geen probleem! Pas deze tricks toe voor een betere indeling

2. Houd je aan een bepaalde stijl

Ook voor de badkamer is balans belangrijk. Zorg ervoor dat je je houdt aan een bepaalde stijl zodat het een geheel vormt. Ga bijvoorbeeld voor dezelfde soort tinten en materialen. Als de basis rustig is, kan je altijd nog decoreren met leuke accessoires en patronen.

3. De douche en het bad organiseren

Douches en badkuipen kunnen lastig te organiseren zijn, omdat er vaak niet wordt gedacht aan opslag. Er zijn verschillende manieren om je badproducten toch binnen handbereik te houden.

Zo kun je planken of een doucherek bevestigen, maar je kunt ook een inbouwnis laten maken (zoals je hierboven ziet). Op deze manier geef je niets weg van de ruimte die je hebt maar creëer je toch extra opslagruimte.

4. Houd je aanrechtblad zo leeg mogelijk

Voor een opgeruimde badkamer kun je het beste zo min mogelijk items op je aanrechtblad bewaren. Zo kan je het aanrecht gemakkelijker schoonmaken en verklein je de kans dat je er nog meer producten neerzet – waardoor het uiteindelijk een grote bende wordt.

Maak er een gewoonte van om je verzorgingsproducten direct weer op te bergen nadat je er klaar mee bent. Probeer er alleen wat handzeep en eventueel een handcrème neer te zetten.

5. De gootsteenkast

Bewaar geen chemicaliën of brandbare producten zoals oplosmiddelen en verdunners in de gootsteenkast. Je kunt deze ruimte beter gebruiken ter opslag voor extra flessen shampoo, conditioner, haarmaskers en tandpastabuisjes.

Heb je huisgenoten? Dan kan je ervoor kiezen om iedereen een opbergbak te geven en deze te labelen. Iedereen kan er dan zijn eigen benodigdheden in bewaren en doordat ze in bakken zitten blijft het ook netjes.

> Let op: deze 5 dingen kan je beter niet in je gootsteenkast bewaren

Meer handige tips voor de badkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Spruce

Reageer op artikel:
Simpele tips om de badkamer op te ruimen en georganiseerder te maken
Sluiten