Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Badkamer 3 jul 2019

6 dingen waardoor jouw badkamer er altijd rommelig uitziet (en zo voorkom je dat!)

Heb je na het opruimen van de badkamer nog steeds het gevoel dat je badkamer er rommelig uitziet? We know the feeling, en er kan niets frustrerender zijn dan de hele tijd het gevoel hebben achter de feiten aan te lopen. Wij helpen je een handje op weg, want met deze tips lijkt jouw badkamer wél een stuk opgeruimder.

6 tips voor een opgeruimde badkamer

1. Rommelig opgevouwen handdoeken

Heb jij een open kast in de badkamer? Dit kan heerlijk zijn. Je kunt altijd binnen een handomdraai bij je spullen en handdoeken, bijvoorbeeld. Maar er zit ook een keerzijde aan: je ziet álles. Zo had ik een jaar geleden allerlei felgekleurde handdoeken.

Opvouwen zoals Marie Kondo kon ik toen nog niet, dus de handdoeken lagen ook nog eens rommelig door elkaar. Twee factoren voor een extreem rommelige badkamer.

De oplossing was simpel: ik heb geïnvesteerd in mooie handdoeken die allemaal goed bij elkaar passen, en weet nu precies hoe ik ze allemaal op moet vouwen om ze netjes in de open kast te laten liggen. Et voila, het scheelt écht.

2. Waterspetters

Is jouw badkamer net helemaal aan kant, besluit je wederhelft zijn tanden te poetsen en de waterspetters niet op te ruimten. We kunnen er lang of kort over discussiëren, maar door die waterspetters lijkt de badkamer instant rommeliger.

Zorg dat er altijd een doekje in de buurt van de kraan hangt om die spetters mee droog te vegen. En zorg ervoor dat iedereen in huis dat doet – zodat jij er niet achteraan hoeft te lopen. Dit geldt overigens ook voor vieze spiegels en glazen douchedeuren.

En als je dan toch bezig bent: Badkamer schimmel verwijderen? Zo krijg je je badkamer schimmelvrij

3. Haarspeldjes en elastiekjes

Dit is waarschijnlijk de nummer 1 frustratie bij veel mannen… overal in de badkamer liggen haarspeldjes en elastiekjes. Maak er een gewoonte van om deze meteen op te ruimen als je ze niet gebruikt, en er zullen een stuk minder ruzies worden veroorzaakt.

4. Producten staan door elkaar

Vitaminepillen, droogshampoo, drie bussen deodorant, een lekker luchtje, haarspray, haarmousse, haargel… grote kans dat jij al deze items in de badkamer hebt staan. En als je ze – net als ik – op tien verkante centimeter probeert neer te zetten, dan kan ik je alvast verklappen dat dat heel rommelig oogt.

Hoe je het beter wél op kan ruimen? Zorg ervoor dat je alles in een mandje kan zetten. Zodra je de producten allemaal bij elkaar kunt zetten, het liefst ook nog van groot naar klein, dan zal je zien dat het ineens een stuk opgeruimder oogt. En niet vergeten: eerst even de producten schoonmaken.

Hoe het wél moet: 6 x de beste badkamer planten voor een botanische badkamer

5. Badkamer opruimen? Ga voor hangende gastendoekjes

Hangen er in jouw badkamer ook overal handdoeken en gastendoeken? Dat is fijn, maar niet erg welcoming. Houd alle natte handdoeken die nog in de badkamer liggen om te drogen bij elkaar, zodat er maar één rommelig handdoekenpunt in de badkamer te vinden is.

Gastendoekjes hang je het liefste aan een haakje. Het beste hang je die zo neer zodat je de witte kaartjes van de handdoeken niet ziet. Of beter nog, knip die kaartjes liever weg. Zo hangen ze nooit meer in het zicht.

6. Een prullenbak zonder deksel

Hier zijn we snel mee klaar: we hoeven niet te zien wat voor afval een ander in de badkamer geproduceerd heeft. Van gebruikte zakdoekjes tot vieze make-up wattenschijfjes, gooi ze het liefst allemaal in een prullenbak mét deksel.

Meer tips voor een stijlvolle badkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 dingen waardoor jouw badkamer er altijd rommelig uitziet (en zo voorkom je dat!)
Sluiten