Inspiratieboost: natuurlijke materialen in de badkamer

Inspiratieboost: natuurlijke materialen in de badkamer

Niets is zo fijn als ‘s ochtends onder de douche stappen en het luxe gevoel van een spa ervaren… Helaas heeft de meerderheid van Nederland deze luxe niet in eigen huis, maar niet getreurd! Er zijn manieren om toch een beetje van deze sfeer je eigen badkamer in te halen. Ga bijvoorbeeld voor een badkamer met natuurlijke materialen!

>> Lees ook: het luxe hotelgevoel in 7 stappen

Een badkamer met het luxegevoel van een spa

Een van de beste manieren om natuurlijke materialen te laten terugkomen in de badkamer is door het gebruik van rotan en riet. Het hoeven maar kleine aanpassingen te zijn! Ga bijvoorbeeld in plaats van plastic wasmanden voor rieten manden in de badkamer en leg kleine jute kleedjes neer.

It’s all about the details! Ideaal als je een niet al te groot budget hebt: breng de natuur in je badkamer door een paar kleine aanpassingen. Houten plankjes, een stenen zeepdispenser en hier en daar wat planten doen wonderen. Probeer ‘lelijke’ fabrieksverpakkingen zo veel mogelijk te verstoppen in kastjes en koop de echte essentials zoals een tandenborstel in een neutrale kleur.

Een badkamer met de beste natuurlijke materialen heeft een basis van natuursteen. Bijvoorbeeld kalksteen of beige marmer. Wil je de badkamer een stoer look geven? Dan kun je ook kiezen voor beton. Door deze ‘harde’ basis krijgt je badkamer een rustieke en luxe sfeer. Creëer vervolgens dé gouden combinatie door beton of grijze tegels met rotan (of een vergelijkbaar materiaal zoals riet of jute) te mixen.

>> Match made in heaven: Beton met rotan

MEER LEZEN
Natuurlijke materialen zijn niet alleen mooi in de badkamer! Ook in de woonkamer zorgen ze voor een prachtige rustieke, aardse look. Bekijk deze Inspiratieboost voor de mooiste woonkamers met natuurlijke materialen.