Frederique Rekers
Frederique Rekers Badkamer 1 mrt 2021

5 manieren om een donkere badkamer lichter te laten lijken

In je badkamer kan je goed tot rust komen, of het nu onder de douche is of terwijl jij je aan het opmaken bent. Dit lukt vaak niet als je badkamer donker is en krap oogt.

Daarom geven wij je 5 manieren om jouw badkamer lichter te laten lijken.

Allereerst, wat is er mis met een donkere badkamer?

Het kan fantastisch staan, maar het moet wel voor je werken. Het kan namelijk een slechte invloed hebben op je gezondheid.

Denk bijvoorbeeld aan schimmels die makkelijker gedijen in het donker. Ook veiligheid speelt een rol, want met alle natte oppervlakken in je badkamer in combinatie met donker licht kan je snel uitglijden.

1. Creƫer licht door extra ruimte

Oogt je badkamer klein? Of is hij ook echt klein? Een verbouwing staat misschien niet voor je op de planning (of misschien ook wel) maar je badkamer kan je ook groter laten lijken met een paar simpele tips.

Maak de kamer vrij voor alleen de essentiƫle items. Het is tijd om minimalistisch te gaan leven, in je badkamer. Haal alle onnodige spullen weg en je zal merken dat er veel meer ruimte over blijft en het lichter oogt.

Het kan ook helpen om spiegels toe te voegen in je badkamer. Ze creƫren de illusie van ruimte en helderheid, zodat je meer licht ervaart.

2. Denk na over je muren

Waarschijnlijk hebben de meeste badkamers die je hebt gezien, een witte kleur en hier is een reden voor. Donkere muren hebben de neiging om licht te absorberen, waardoor het er donkerder uitziet en krap aanvoelt.

De muren wit verven is een oplossing, maar als je niet van wit houdt kan je ook kiezen voor andere lichte kleuren. Voorbeelden kunnen zijn: taupe, lichtgroen, roomwit, lichtblauw of zachtgrijs.

Ook belangrijk: als je claustrofobisch bent kan het hebben van een lichte badkamer goed voor je werken als je een kleine doucheruimte hebt.

3. Gebruik natuurlijke verlichting

Als je een raam in je badkamer hebt, zorg er dan voor dat de zon zijn werk goed kan doen. Dus geen gordijnen en maak plaats voor een luik bijvoorbeeld. Zo bespaar je energie Ʃn creƫer je een lichte badkamer.

Als je geen raam hebt kan je kiezen voor kunstmatige lampen. Deze geven natuurlijk licht af zodat je alsnog kan genieten van natuurlijke verlichting.

4. Organiseer je badkamer

We benoemden het net al even, maar in een kleine ruimte horen niet te veel spullen. Daarnaast is de kans groot dat er spullen op de vloer of andere plekken belanden en in je badkamer is dat niet handig.

Je kan ervoor kiezen om minimalistisch te leven in je badkamer maar soms gaat het ook om overbodige dingen weggooien. Denk na over of je bepaalde spullen wel Ć©cht in je badkamer nodig hebt? Kunnen ze misschien ook in een andere kamer staan?

Als je nu niks weg kan/wil doen, zorg er dan voor dat het goed wordt opgeborgen in een mand of kast die dicht kan. Zo zijn je spullen niet in het zicht en oogt ruimer en lichter.

5. Gebruik de goede badkameraccessoires

Als je te veel verschillende patronen en kleurencombinaties in je badkamer hebt, kan de hele ruimte er veel krapper uitzien dan hij echt is. Ook als je accessoires geen prints of kleuren hebben, kunnen te veel accessoires alsnog zorgen voor een klein gevoel.

Kies daarom voor accessoires die goed staan maar ook een functie hebben. Kies voor heldere kleuren zodat het niet te overweldigend is en ze niet zorgen voor donker licht.

Mocht je het nu moeilijk vinden en houd je toch veel van printen, kan je Ć©Ć©n soort print of kleur kiezen en deze laten terugkomen in kleine accessoires. Dit is genoeg voor je hele badkamer.

6 fouten waardoor je badkamer kleiner lijkt dan dat ‘ie eigenlijk is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
5 manieren om een donkere badkamer lichter te laten lijken
Sluiten