Iris Wijnands
Iris Wijnands Wooninspiratie 27 okt 2019

Met deze vijf veranderingen in de badkamer kun je een stuk beter ontspannen

De badkamer is een plek van ontspanning, althans, dat hoort ‘ie te zijn. Is jouw badkamer vooral ingericht als pit-stop voor je ochtendspits? Dan is het maar goed dat je dit artikel nu voor je neus hebt! Een ontspannen en fijne badkamer inrichten doe je met deze vijf tips.

Wanneer je de badkamer even of zelfs meer gestrest uitkomt dan dat je erin ging, dan is er iets goed fout. Je kunt de badkamer inrichten op een andere manier. Wedden dat jij na het toepassen van deze tips niets liever wil dan af en toe lekker ontspannen in je douche of bad?

Tip 1: Ruim op voor je de badkamer opnieuw in gaat richten

Zeg eens eerlijk: hoe ontspannen ben jij, tussen al die flessen wasmiddel, half lege tubes bodylotion en rondslingerende make-up? Precies, dat is het tegenovergestelde van relaxed.

Wat is de oplossing, voor al die rommel? Lees vooraf dit artikel: Deze 21 dingen in de badkamer kan je sowieso opruimen of vervangen

Daarna moet je voor je overgebleven producten nog een oplossing bedenken. Wat dacht je van een kast in de badkamer? Of op z’n minst een opbergdoos? Zorg ervoor dat je badkamer er clean uitziet.

Tip 2: Verlichting

Het juiste licht voor de badkamer, dat is nog niet zo simpel als het lijkt. Je hebt lampen nodig die bestand zijn tegen vocht en ze mogen niet in de buurt van water komen.

Daarnaast is het belangrijk dat je genoeg licht hebt. Mooie spotjes zijn ideaal, die zien er netjes uit en geven lekker veel licht zodat jij je beauty routine prima kan uitoefenen.

Ben je niet van plan om je op te gaan maken, maar wil je relaxen in bad? Laat de grote lamp uit en ga je voor mooie kaarsen. Let op voor brand en val niet in slaap in een dichte badkamer met een brandende kaars. Als je daarop let, kun je helemaal los gaan met je favoriete geurkaarsen. Wie de badkamer zal inrichten met mooie kaarsen kan heerlijk ontspannen. Wijntje erbij en dan is je avondje me-time echt begonnen!

Tip 3: Voeg natuurlijke materialen toe

Het ziet er wel netjes uit, zo’n badkamer strak inrichten met tegels, maar het kan ook wel een beetje steriel en kil overkomen. Dit is makkelijk op te lossen door het één en ander te vervangen voor natuurlijke materialen.

Ga voor een houten krukje of bankje en leg daar je handdoeken op. Of neem een mooie houten badkamerkast (waar je meteen de spullen van tip 1 in kan stoppen). Verder kan je de badkamer inrichten met een badmat en rieten manden die ook bijdragen aan een meer ontspannen sfeer.

Tip 4: Gebruik planten bij het inrichten van de badkamer

Wie nog geen plant in z’n badkamer heeft staan, weet niet wat hij mist. Hierboven zie je een mooi voorbeeld van hoe je de badkamer kan inrichten met veel planten. Het zorgt er niet alleen voor dat jij heerlijk kan relaxen, het is ook nog eens hartstikke goed voor je plant.

Lees dit bijvoorbeeld maar eens: Een badkamer vol planten: deze 5 kamerplanten doen het goed in de badkamer of bekijk dit artikel: Een plant onder de douche? Yup, neem ‘m mee voor een opfrisbeurt.

Tip 5: Decoratie om de badkamer in te richten

Wie kan nou een badkamer inrichten zonder decoratie? Hang mooie lijsten op en zoek naar decoratie-items die jij bij de stijl van jouw badkamer vindt passen. Wij krijgen heel veel inspiratie van het plaatje hierboven (we willen ook zo’n plankje voor op ons bad!)

Ga je de badkamer inrichten en ben je nog opzoek naar meer inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze vijf veranderingen in de badkamer kun je een stuk beter ontspannen
Sluiten