Amber Grootscholten
Amber Grootscholten Badkamer 25 dec 2014

Zo bepaal je hoe de badkamer eruit moet zien

Kan jouw badkamer wel een make-over gebruiken? Dan kan het soms nog best lastig zijn om te bepalen hoe de badkamer er precies uit moet gaan zien. Roomed helpt je graag een handje. Volg het stappenplan en creëer de ideale badkamer met deze badkamer ideeën.

Waarschijnlijk heb je al gezocht naar inspiratie voor de look van de badkamer, maar dan ben je er nog niet. Er zijn andere dingen waar je rekening mee moet houden en daarom hebben wij de beste tips voor je op een rijtje gezet.

Functionele badkamer ideeën

Het is niet altijd een fijn woord, maar het is heel belangrijk dat een badkamer functioneel is. Het zijn meestal niet de grootste ruimtes van het huis, maar je moet er wel in kunnen douchen, opmaken, haar scheren en nog veel meer. Daarom moet je zorgen dat je de ruimte optimaal gebruikt, zodat je je kont nog kunt keren. Dit kun je doen door opbergruimte te maken op plekken, die normaal nutteloos zouden zijn, zoals een kastje op ooghoogte of een dubbele wand van een douche met planken ertussen, zoals hierboven te zien is.

Bekijk de mogelijkheden

Houd er rekening mee dat je misschien beperkt bent in de mogelijkheden. Het zou kunnen dat een toilet of douche niet zomaar verplaatst kan worden. Helaas kun je dus niet helemaal zelf bepalen waar alles komt te staan.

Bepaal de sfeer

We springen ‘s ochtends vaak met haast onder de douche, maar toch is de badkamer ook een ruimte om te ontspannen. Zorg daarom voor een sereen sfeertje. Dit kun je doen door rustgevende kleuren te gebruiken, zoals antraciet en beige. In badkamers worden vooral tegels voor de muren en vloeren gebruikt, waardoor het een harde ruimte wordt. Je kunt het iets zachter maken door meer stof te showen. Leg bijvoorbeeld opgerolde handdoeken neer ter decoratie of hang een douchegordijn op.

Badkamer ideeën voor materialen

Zorg dat je weet wat de voor- en nadelen zijn van de materialen, die je wilt gebruiken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als de hele badkamer al geïnstalleerd is. Hout is bijvoorbeeld mooi in een badkamer, maar houd er wel rekening mee dat niet al het hout zomaar geschikt is voor vochtige ruimtes en kan rotten.

Badkamer ideeën over licht

Goede verlichting is heel belangrijk in de badkamer. Het is natuurlijk niet handig als je half in het donker staat tijdens het scheren of make-uppen, maar voor een rustgevend bad is het wel lekker als het schemerig is. Daarom kun je het beste kiezen voor dimlicht.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

… zo krijg je de grootste badkamer van het land. Is jouw badkamer niet al te groot? Hang dan een grote spiegel op. Zo lijkt de ruimte groter en het is ook nog eens heel handig voor je ochtendrituelen.

Eco-friendly

Als je voor een nieuwe badkamer gaat, is het misschien een idee om de milieuvriendelijkheid in de gaten te houden. Een zuinig toilet verbruikt bijvoorbeeld minder water dan een normale. Met een paar plantjes in de badkamer kom je dichter bij de natuur en kun je echt relaxen in je badkamer.

Meer badkamer ideeën opdoen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo bepaal je hoe de badkamer eruit moet zien
Sluiten