Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Badkamer 4 feb 2020

Zó geef je de badkamer van je huurhuis een flinke upgrade

Het nadeel van een huurhuis is dat je waarschijnlijk niet veel aan de badkamer mag veranderen. Wat kun je doen om de badkamer een goede, niet permanente upgrade te geven? Wij hebben onze beste tips voor je op een rijtje gezet.

Deze tips zijn prima om uit te voeren wanneer drastische veranderingen niet de bedoeling zijn. Het kopen van nieuwe accessoires of het opknappen van een badkamer meubel kan al veel verschil maken.

1. Accessoires met patronen en kleur

Je badkamer verrijken met kleur kan veel makkelijker dan je zou denken. Je hoeft hiervoor echt geen hele muren of meubels te schilderen, zoek het in de accessoires! Of het nou gaat om je handdoeken, badmat of douchegordijn, wat meer kleur doet wonderen.

2. Schilder een meubelstuk

Mag je in je huurhuis niets schilderen? Schilder dan een meubel dat van jezelf is, zoals de spiegel, het badkamermeubel onder de wastafel of een stellingkast. Een simpele manier om toch wat kleur in je badkamer te brengen.

> 4x tips voor het toevoegen van kleur aan je huurhuis

3. Mooie flessen en verpakkingen

Natuurlijk, het is vooral belangrijk wat er in zit, maar het oog wil ook wat. Er zijn genoeg merken met mooie verpakkingen die het waard zijn om tentoon te stellen in je badkamer. Denk aan Aesop, &Other Stories en zelfs Hema! Ga voor flessen die rustig zijn (vermijd drukke prints en kleuren!) en het liefste ook nog een beetje bij elkaar passen.

4. Een foto of schilderij

De badkamer is waarschijnlijk niet de eerste plek waarbij je denkt aan het ophangen van kunst. Maar een mooie lijst aan de muur kan al een wereld van verschil maken!

Als je niet in de muren van je badkamer mag boren, ga van voor een andere manier om kunst op te hangen. Denk aan zelfklevende spijkers, of zet je kunstwerk eens nonchalant op je badkamerkast.

5. Planten

Planten geven je badkamer kleur en een heerlijk huiselijk gevoel. Als je niet zoveel plek hebt op de grond of vensterbank kun je ze ook ophangen aan de douchestang op plafond.

> Goed om te weten: deze 5 kamerplanten doen het goed in de badkamer

Nu al aan het dromen van een grotere badkamer? Bekijk dan deze artikelen voor meer inspiratie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó geef je de badkamer van je huurhuis een flinke upgrade
Sluiten