Jaime Andreas
Jaime Andreas Badkamer 3 mrt 2020

Maak je badkamer gezellig met deze 4 tips

Lekker languit in bad liggen na een lange week werken, is een van de beste dingen in het leven. Maar om daar optimaal van te genieten, is het wel fijn om een gezellige badkamer te hebben. Je badkamer gezellig maken is zeker niet moeilijk, maar toch helpen wij je een handje met het vinden van de juiste inspiratie.

Je badkamer is meestal niet de grootste ruimte in je huis. Je hebt dus ook helemaal niet veel nodig om het een beetje gezelliger te maken.

Met deze 4 tips maak je je badkamer gezellig

Plantjes, overal plantjes!

Wij houden van planten in iedere ruimte van het huis. Ook je badkamer is een geschikte plek voor een paar lieve groene plantjes. Door planten maak je de ruimte levendiger en geef je het daarnaast een frisse en gezonde uitstraling.

Kies wel voor planten die het goed doen in een vochtige ruimte zoals varens of een leuke lepelplant. Lees ook: Deze 5 kamerplanten doen het goed in de badkamer en 6 x de beste planten voor een botanische badkamer.

Decoreer met spullen voor onder de douche

In de badkamer is er meestal weinig ruimte voor decoratie, dus maak slim gebruik van leuke spullen voor onder de douche of voor in bad. Er zijn genoeg shampoo’s met een leuk flesje en zeepjes in allerlei leuke vormen.

Of wat dacht je van trendy bathbomb’s die in leuke vormen en kleuren komen. Genoeg dingen om plankjes, badranden of kastjes mee te bedekken.

Ook leuk: 7 tips om jouw standaard badkamer om te toveren tot een luxe badkamer

Een lekkere geur maakt het verschil

Ook een lekker geurtje doet wonderen in een ruimte. In de badkamer ruikt het waarschijnlijk al vaak naar douchegel of shampoo, maar je kunt er altijd iets extra’s voor doen.

Zet bijvoorbeeld een leuk geurkaarsje op de rand om aan te steken wanneer je in bad gaat. Zet lekker geurstokjes neer of kies gewoon voor een geinig zeepje met een heerlijke geur.

Kies voor een gek douchegordijn of badmat

In de badkamer is er weinig ruimte om groots uit te pakken, maar ook in deze ruimte is het leuk om ergens een lekker statement te maken. Met een douchegordijn of een badmat kan je dat heel goed doen.

Kies voor een douchegordijn met een leuke kleur of grappig patroon, in plaats van een douchegordijn in een neutrale kleur. Douchegordijnen kan (en moet) je ook regelmatig vervangen, dus het is zeker ook leuk om deze zo nu en dan af te wisselen en daardoor de look van je badkamer te veranderen.

Ook voor je badmat kun je gaan voor eentje met een leuk patroon, een sprankelende kleur of een geinige afbeelding.

Ook doen in de badkamer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maak je badkamer gezellig met deze 4 tips
Sluiten