Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Badkamer 14 jan 2020

Met één simpele trick kan je van jouw badkamer een heuse spa maken

Ieder weekend naar de sauna of spa gaan, dat klinkt als een droom. Maar wat als we je vertellen dat je met één simpele trick ook dat gevoel van de spa in jouw eigen badkamer kunt namaken? En het beste nieuws: je hoeft er maar één ding voor in huis te halen.

Het belangrijkste in een spa? De geur.

Het is je vast wel eens opgevallen dat het in een spa of sauna altijd héérlijk ontspannen ruikt. Je kunt je dan waarschijnlijk ook voorstellen dat wanneer jij zélf die geur in je badkamer ruikt, je meteen met een heel ander gevoel onder de douche stapt.

Zo krijg je die spa geur in je eigen badkamer

Om jouw badkamer te laten ruiken naar een spa, kan je het beste voor eucalyptus gaan. Deze geur wordt vaak in aromatherapie gebruikt om de geest vrij te maken en het helpt ook tegen het opzwellen van de slijmvliezen.

Lang leve eucalyptus

Haal een paar takken van de eucalyptusplant (of koop de takken kant en klaar in, bind deze samen met een touwtje of stop de takken in een vaas. Je kan het boeket ophangen in de douche of de vaas een plekje geven in de badkamer. Staat nog leuk ook!

Voor extra kalmerende geuren kun je ook wat essentiële olie met eucalyptus op de handdoeken druppelen. Zo ruikt je badkamer in elk geval naar een spa en zal je douche een waar relax-moment worden!

Overdrijf niet

Maar let op: zorg ervoor dat de geur niet te penetrant en aanwezig is. Hoe lekker je eucalyptus ook vindt ruiken, té veel is nooit goed. Het is belangrijk dat de geur in de juiste hoeveelheid aanwezig is. Hoeveel dat precies is kunnen we je niet vertellen. Dat ligt onder andere aan de grootte van jouw badkamer en jouw persoonlijke smaak.

Meer tips voor de badkamer?

Spa badkamer geur
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met één simpele trick kan je van jouw badkamer een heuse spa maken
Sluiten