Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 29 aug 2018

Deze prachtige badkamer backdrop maak je zelf met glazen vissenkom steentjes

Ze zijn er in allerlei kleuren: glazen vissenkom steentjes. Die ronde, glimmende steentjes van ongeveer twee centimeter die vaak gebruikt worden als ondergrond van een vissenkom. Zelf heb ik een combinatie van groen, blauw en doorzichtige steentjes gehad, maar ook roze en paars zie ik vaak terug in interieurs. En dan niet alleen in de vissenkom, maar ook in de badkamer. Ja, je leest het goed. Met die glazen vissenkom steentjes kan je namelijk een prachtige badkamer backdrop maken. Wij laten je zie hoe je dat doet.

Voor deze DIY is het belangrijk dat je even de tijd neemt. Je wilt namelijk wel een backdrop waar je uiteindelijk trots op kan zijn. Bekijk eerst dit (korte) filmpje van Hometalk een keer goed, zodat je van te voren zeker weet wat je aan het doen bent. Enne, je zult zien dat het eigenlijk ontzettend simpel is.

Je kunt met deze DIY alle kanten op. Wil je deze techniek niet in de badkamer toepassen, maar liever in de slaapkamer of in het toilet? No problemo! Je kunt deze techniek overal toepassen waar je maar wilt, en met alle glazen steentjes die je leuk vindt. Alleen roze, groen, blauw of een combinatie hiervan: het kan allemaal.

Dit heb je nodig voor deze toffe badkamer backdrop:

  • Genoeg glazen vissenkom stenen met een platte rug
  • Zeep om de steentjes mee schoon te maken (ze zijn waarschijnlijk erg stoffig als je ze koopt)
  • Een potlood en lineaal om het gebied af te tekenen
  • Zelfklevende tegellijm (het liefst waterproof, al helemaal in de badkamer)
  • Schilderstape om stukken die níet beplakt te hoeven worden af te schermen
  • Cement (droog of voorgemixt, wat jij liever hebt)
  • Een grote, zachte spons

We vergeten bijna het belangrijkste ingrediënt voor deze DIY: geduld. Je zult de tegellijm en het cement uren moeten laten drogen. En elk vissenkom steentje moet één voor één aangebracht worden. Maar hé, dan heb je ook wat.

Nog meer inspiratie nodig voor de badkamer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze prachtige badkamer backdrop maak je zelf met glazen vissenkom steentjes
Sluiten