Tessa Ham
Tessa Ham Tips 13 okt 2020

Met dit middeltje is het bad binnen mum van tijd schoon

Niets is meer ontspannend dan even lekker badderen met een muziekje op (en misschien wel een wijntje). Maar eerlijk is eerlijk: het schoonmaken is een stuk minder heerlijk, waardoor we dat klusje vaak voor ons uit schuiven. Gelukkig hoeft het bad in de badkamer schoonmaken niet een heel groot karwei te zijn.

Elke keer dat we in bad gaan blijft een deel van het vuil en de zeepresten kleven, waardoor er bacteriën en schimmels kunnen ontstaan. Zo kun je het beste het bad in de badkamer schoonmaken.

Bad schoonmaken met azijn

Wij zijn groot fan van azijn. Het is een betaalbaar én effectief middel waar je veel plekken in huis mee schoon krijgt. Van de magnetron tot de ramen en van de kattenbak en… het bad!

Azijn verwijderd met gemak kalk- en zeepresten, en is dus het ideale middel om het bad in de badkamer schoon te maken.

Tip: geen azijn in huis? Citroen werkt ook prima. Dit is ook goed geschikt om de gele vlekken weg te poetsen die ontstaan door een druppelende kraan.

Hoe gebruik je de azijn?

Vul een emmer met heet water en wat (schoonmaak)azijn. Laat het sopje tien tot twintig minuten inwerken in de badkuip. Nog makkelijker is het gebruik van een lege spuit. Vul die met heet water en een scheut azijn en besprenkel het hele bad met het sopje. Ook hier is het natuurlijk belangrijk dat je het in laat werken.

Met een doek of zachte spons kun je na ongeveer een kwartier alle viezigheden gemakkelijk schoonmaken en daarna alles wegspoelen met de douchekop. Dan ben je nog niet helemaal klaar met het bad in de badkamer schoonmaken. De laatste stap is het droogwrijven met een zachte of microvezeldoek, zodat je geen kalkaanslag krijgt.

Nu je toch een sopje met azijn en heet water hebt, kun je het beste ook meteen de tegels mee pakken. Wij vertellen je hoe je de tegels in de badkamer goed schoon maakt.

Natuurlijk schoonmiddel gebruiken? Grapefruit en zout doen ook wonderen voor het bad in de badkamer schoonmaken

Hardnekkige vlekken in bad schoonmaken

Als je last hebt van hardnekkige vlekken bij het schoonmaken van het bad, zijn er een aantal manieren om deze weg te krijgen. Welke je het beste kan kiezen, hangt af van wat voor soort bad jij hebt.

Bad schoonmaken van acryl

Heb jij een badkuip van acryl en hou je niet van schoonmaken? Dan heb je pech, want een bad van acryl moet het vaakst schoongemaakt worden van alle soorten badkuipen. Toch is eens per week schoonmaken vaak wel voldoende.

Dit doe je door afwasmiddel in combinatie met heet water te gebruiken. Gebruik in ieder geval geen schuurspons of schuurmiddel! Dit beschadigt je bad. Kies daarom altijd voor een zachte spons of doek.

Bad schoonmaken van porselein

Bij een badkuip van porselein moet je juist wél een schuurspons en schuurpoeder gebruiken om de hardnekkige vlekken te verwijderen. Strooi poeder op de vlek en maak dit een beetje nat. Daarna is het schrobben geblazen met een schuursponsje. Even wegspoelen et voilà, je bad schoonmaken is zo gepiept.

Bad schoonmaken van geëmailleerd staal

Bij een bad van geëmailleerd staal kan je voor hardnekkige vlekken prima de badkamerreinigers gebruiken die je in de winkel vindt. Werkt dit niet? Wrijf dan shampoo op de vlek en laat dit een paar minuten intrekken voor je het met water wegspoelt.

Meer schoonmaaktips voor de badkamer

Bad schoon
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met dit middeltje is het bad binnen mum van tijd schoon
Sluiten