Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kinderkamer 12 okt 2019

7 manieren om je huis babyproof te maken (op een stijlvolle manier)

Heel belangrijk: een babyproof huis op het moment dat jouw kindje zelf begint te kruipen. Je wilt natuurlijk niet dat jouw baby op zijn ontdekkingstocht er ineens met kabels lopen te zwaaien. Een babyproof huis is noodzakelijk, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Hoe je een babyproof interieur precies voor elkaar krijgt, vertellen we je in dit artikel. En voor zo ver dat kan hebben we het liefste oplossingen die ook nog eens stijlvol zijn.

Deze dingen kan je doen om je huis babyproof te maken

1. Stopcontacten afplakken

Er zijn speciale stickers te koop om stopcontacten af te plakken. Daarmee voorkom je die paniekaanval die je krijgt als je kindje alleen al naar een stopcontact wijst. Die stopcontactbeveiliging hoeft helemaal niet lelijk te zijn, vaak zie je er niets van.

2. Knoop touwtjes op

Hebben jouw jaloezieën lange touwtjes, of zijn er lichtknopjes die je met een touwtje aan- en uit trekt? Knoop deze op zodat jij er wél bij kan, maar de kleine niet. Gewoon doen, niemand zal het merken.

3. Pas op voor giftige planten

Wist je dat sommige kamerplanten giftig zijn? Het sap of de bladeren van deze planten kunnen voor vervelende irritaties zorgen. Check dus altijd je kamerplanten even voordat je kleine er mee aan de haal gaat.

> Deze planten zijn in elk geval wél geschikt voor de babykamer: 9 luchtzuiverende kamerplanten voor de babykamer

4. Kijk uit voor puntige hoekjes die niet babyproof zijn

De hoekjes van de salontafel of je tv-meubel kunnen flinke wonden en beurse plekken veroorzaken als jouw kind in zijn enthousiasme even niet oplet. Want ja, zo’n puntige hoek is scherp.

We hebben wel eens gelezen dat je een tennisbal zo kunt knippen dat het om de punten van je meubilair kunt klemmen. Het doet vast z’n werk, maar echt stijlvol is het niet. Ga daarom voor siliconen covers die je gewoon online kunt kopen.

5. Berg giftige stoffen níét op in je goosteenkastje

Waarschijnlijk een inkoppertje, maar het gootsteenkastje is een gevaarlijke plek om schoonmaakmiddelen en andere giftige stoffen te bewaren. Zo’n kastje is gemakkelijk geopend, en dus helemaal niet babyproof.

Berg onveilige stoffen liever op in een kastje waar je baby níét bij kan komen. Het liefst in een plastic doos die ook nog eens heel lastig open te krijgen is.

6. Ga voor een traphekje (en verf die!)

Een traphekje is altijd een goed idee om jouw kleine te beschermen tegen de grote enge trap. Omdat de meeste traphekjes niet bepaald stijlvol zijn, kiezen wij het liefst een geschilderde variant die wél goed in jouw interieur past.

7. Een neutrale deurstopper

Toen we de tip hoorden om een zwembad noodle door midden te knippen en te gebruiken als deurstopper, kregen we instant kippenvel. Als je dat toch voor een deurstopper moet kiezen, ga dan voor een neutrale variant. Een zwarte of witte kan altijd, en ziet er niet al te lelijk uit.

Meer tips voor de (babyproof) babykamer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 manieren om je huis babyproof te maken (op een stijlvolle manier)
Sluiten