Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 22 okt 2021

Een baby op komst? Met deze trends is jouw babykamer klaar voor 2022

Voor je baby wil je natuurlijke een leuke babykamer met een warm bedje, maar je wilt ook een interieur dat jij mooi vindt aangezien je er veel tijd zal besteden. Daarom hebben wij de babykamer trends van 2022 voor je op een rijtje gezet.

Ben je in 2022 uitgerekend? Dan kan je deze trends als je ze tof vindt nog mooi in je interieur verwerken voor je baby er is. Of kies ervoor om je babykamer een make over te geven wanneer je op de vorige look bent uitgekeken.

4 babykamer trends voor 2022

1. Sterren in de babykamer

Een design met sterren is altijd een trend geweest voor de babykamer en in 2022 is dit niet anders. Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor sterretjes in jouw babykamer, neem dan een kijkje op Pinterest. Daar zijn meer dan genoeg ideeën te vinden.

2. Een luchtige babykamer

Kies voor een vrolijk design van wolkjes in een lichtblauwe kleur om je babykamer er ook lekker luchtig uit te laten zien. Ook zijn er heel veel leuke accessoires in wolkenvormen te verkrijgen zoals deze lamp van IKEA.


Deze trend en de vorige kan je ook combineren door voor een design van het heelal te kiezen voor in je babykamer. Zo kan je naast een blauwe lucht met het sterrenstelsel de hele Melkweg binnenin je babykamer verwerken. Wij vinden de mobiel die boven het babybedje hangt ook heel tof. Op Etsy kan je verschillende planeten babymobielen vinden.

3. Een bosrijke babykamer

Interieurs waar de natuur centraal staat zijn populair voor 2022. Vooral prachtige muurschilderingen van bomen zijn heel hot. Ze kunnen je babykamer ook een hele kalmerende en magische look geven.


Daarnaast kan je ook een boom op een toffe manier in je interieur verwerken zoals hierboven is gedaan. Wij zijn de tofste ideeën daarvoor op Pinterest tegengekomen, dus wij raden het aan om zelf ook even te zoeken naar een ‘tree nursery’.

4. Fictieve karakters in de babykamer

Als je in het bos wilt blijven dan kies je voor onze honingbeer Winnie de Poeh in jouw babykamer die in 2022 al 95 jaar bestaat. Of kies voor de vertrouwde Mickey of Minnie waarvan je weet dat er genoeg accessoires zijn om uit te kiezen. Ondertussen zie je recentere karakters van de laatste tien jaar van Frozen of Moana ook steeds meer verschijnen.

De babykamer inrichten in een bohemian woonstijl? Zo pak je dat aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Een baby op komst? Met deze trends is jouw babykamer klaar voor 2022
Sluiten