Frederique Rekers
Frederique Rekers Kinderkamer 30 mrt 2021

Voor alle parents onder ons: zo ga je van babykamer naar peuterkamer

De commode is al een tijdje overbodig, het ledikantje is eigenlijk te klein en de kamer van je kind is plots van schattig naar ‘een beetje kinderachtig’ gegaan. Wij weten genoeg, het is tijd voor een make-over: van babykamer naar peuterkamer.

Het kan lastig zijn om afscheid te nemen van de babykamer. Je hebt hier immers veel uren doorgebracht met de kleine en er zullen veel herinneringen aan de kamer verbonden zijn. Geen zorgen, je krijgt er een hele leuke peuterkamer voor terug.

Van babykamer naar peuterkamer: begin met de basis

Waarschijnlijk heb je twee jaar geleden vol enthousiasme een super schattig behang uitgekozen. Maar die teddy beertjes op de muur hebben zijn beste tijd gehad.

De meeste ouders veranderen de babykamer naar peuterkamer als hun zoon of dochter ongeveer twee jaar oud is. Ze zijn nu niet meer geĆÆnteresseerd in knuffelbeertjes, maar in LEGO of PokĆ©mon. Kies voor een behang/verfkleur die niet te kinderachtig is en die lang mee kan.

Kies vrolijke maar toch rustigere kleuren zodat je los kan gaan met de accessoires. Ook leuk: creƫer zelf een unieke muur door de muur maar voor de helft te verven met een rechte lijn of andere vormen.

Je kan je peuter meenemen in dit proces, wat is zijn/haar lievelingskleur? Misschien is knalroze niet een goed idee maar een oud-roze peuterkamer kan erg mooi zijn.

Babyledikant eruit, peuterbed erin

Nu de muren ‘peuterproof’ zijn is het tijd om te kijken naar het bed. Waarschijnlijk is deze al een tijdje te klein en het is daarom tijd voor een echt peuterbed. Je kan ook kiezen voor een groter kinderbed, maar dit zal iets te groot zijn nog.

Wanneer je kind dan ongeveer zes jaar is, kan je het peuterbed weer vervangen voor een kinderbed. Het kan natuurlijk veel geld kosten om telkens een nieuw bed te kopen voor je kind. Kijk daarom ook eens naar meegroeibedden, die gaan een stuk langer mee.

Papa’s en mama’s opgelet: dit zijn de kinderkamer trends van 2021


Je kan natuurlijk ook nog kiezen voor een tweedehands variant, dit staat even leuk maar kost je wel een stuk minder geld.

Omdat je kind ouder is, betekent dit niet dat het minder veilig hoeft. Kies daarom voor een veiligheidsrekje zodat hij of zij niet uit bed kan vallen. Vergeet ook geen leuk peuterdekbed aan te schaffen, dit hoort er natuurlijk bij.

Houdt ook rekening met het feit dat de overstap van ledikant naar Ʃcht bed best groot kan zijn. Een gevoel van geborgenheid kan je creƫren door een klamboe te kopen. Dit staat erg leuk en kan je kind een fijner gevoel geven tijdens het slapen.

Van babykamer naar peuterkamer: de commode mag weg

De commode wordt waarschijnlijk minder gebruikt dan eerst en je kan ervoor kiezen om deze te vervangen voor een kast. Deze mag best iets groter zijn zodat er ook meteen speelgoed in opgeborgen kan worden.

Een tweede optie is om de commode te restylen. Hij kan namelijk nog best handig zijn voor het omkleden van je peuter of voor andere dingen.

Haal alle onnodige babyspullen eruit en vul de lades met manden voor opslag. Geef de commode desnoods nog een andere kleur voor een gehele nieuwe look.

Een speelhoek voor je peuter

Je peuter kan en wil steeds meer zelf doen. Wanneer je van babykamer naar peuterkamer gaat is het een leuk idee om een eigen hoekje te creƫren in de kamer waar hij of zij kan spelen.

Je kan kiezen voor een klein eigen tafeltje waarop hij of zij kan kleuren of een bankje met opbergplek voor het speelgoed.

Accessoires

Last but not least, je kan de peuterkamer veel leuker maken door gebruik te maken van accessoires. Ga met je peuter op pad en koop accessoires op basis van wat jouw peuter leuk vindt (maar houdt ook rekening met wat jij mooi vindt natuurlijk).

Kijk naar leuke vloerkleden, decoraties aan de muur en andere dingen om jouw peuterkamer helemaal af te maken.

Pimp die kinderkamer: 7 creatieve ideeƫn voor de kledingkast van je kind


Van babykamer naar peuterkamer
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

InteriortwinMar-joya

Reageer op artikel:
Voor alle parents onder ons: zo ga je van babykamer naar peuterkamer
Sluiten