Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 4 okt 2019

Te zoet: dit zijn onze favoriete kleurencombinaties voor elke babykamer

Welke babykamer kleuren passen er nou écht goed bij elkaar? Wij hebben de meest toffe, maar misschien ook wel onverwachte kleuren voor je op een rijtje gezet. Of je nou gaat voor een lichte babykamer of juist een warme, sfeervolle kamer: met deze kleuren zit je sowieso goed.

En uiteraard hebben we er ook nog een paar mooie voorbeelden bij gezocht om nóg geïnspireerder te raken. Veel plezier met het uitzoeken van het juiste kleurenpalet van de babykamer!

6 babykamer kleuren én hun toffe combinaties

1. Donkergroen, geel en wit

Waar donkergroen en wit een rustgevend effect hebben, staat geel juist voor creativiteit. Dat zorgt ervoor dat de combinatie van deze drie tinten uitermate geschikt is voor de babykamer. Wij zien dit al helemaal voor ons in een jungle kinderkamer. Een tof donkergroen behang op de muur, een wit bedje met gele accenten. Daar kan je toch geen nee tegen zeggen?

2. Donkergroen, roze en hout

We blijven nog even bij donkergroen als basistint, want met (licht)roze en houttinten maak je donkergroen ook helemaal af. Deze babykamer kleuren zijn echt niet alleen voor meisjes – dat stadium zijn we inmiddels wel voorbij. Roze kan voor jongens én meisjes.

Ook mooi: een kamerplant met donkergroene bladeren staat hier fantastisch bij. Wist je dat kamerplanten op de babykamer een heel goed idee is? We vertellen je waarom in dit artikel: 9 luchtzuiverende kamerplanten voor de babykamer (hallo fijne nachtrust!).

3. Oudroze, mosterd geel en wit

Misschien zijn oudroze en mosterd geel niet de eerste kleuren die je met elkaar zou combineren, maar wij vinden het een hele toffe combinatie voor de babykamer. Deze kleuren staan lekker fris bij elkaar, en stralen vrolijkheid uit. Precies wat je in een babykamer wilt uitstralen.

Sterker nog, deze combinatie doet ons zelfs een beetje denken aan een prachtige zonsondergang waar je maar naar blijft kijken. Het zijn warme kleuren waardoor je kindje zich helemaal thuis zal voelen in zijn kamer.

4. Donkerblauw en héél licht roze

De combinatie van navy en oudroze is een onbekende, maar probeer het contrast tussen de twee kleuren nog eens extra te vergroten door te kiezen voor heel donkerblauw, en héél lichtroze. Deze kleuren bieden zo veel contrast, maar versterken elkaar ook ontzettend. Een kleurencombinatie die je niet snel in de babykamer zou verwachten, maar waar we wel helemaal achter staan.

5. Groenblauwe tinten met zacht geel

Met deze kleurencombinatie voor de babykamer heb je instant een strandgevoel te pakken. Combineer groenblauwe verftinten (licht of donker, that’s up to you!) met een contrasterende zachte geel. Door deze babykamer kleuren lijkt het elke dag zomer in de kamer van je kindje.

6. Vergrijsd blauw met oranje

En nee, dan bedoelen we geen Koningsdag-oranje. Eerder een donkerdere, subtielere oranje die je in de herfst veel terug ziet komen. De combinatie van vergrijsd blauw en oranje doet ons namelijk denken aan gure herfstavonden waarbij de regen tegen de ramen tikt en dorre bladeren langzaam van de bomen vallen.

Vind je deze combinatie iets té donker? Gebruik dan een lichte grijstint of een heel licht geel om het geheel iets vrolijker te maken. Of hang extra lampjes op in de babykamer voor een cozy uitstraling.

Meer over de babykamer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Te zoet: dit zijn onze favoriete kleurencombinaties voor elke babykamer
Sluiten