Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Kinderkamer 10 jul 2019

De babykamer inrichten in een bohemian woonstijl? Zo pak je dat aan

Vind jij een drukke, bohemian kinderkamer ook helemaal het einde? Wij vinden deze stijl in elk geval fantastisch omdat je er alle kanten mee op kunt. Van stoer tot schattig, van druk tot rustig. De babykamer inrichten wordt met een bohemian interieurstijl wel héél leuk, omdat er zo veel mogelijk is.

Toch liever een strake Scandinavische kinderkamer? Onze tips voor het inrichten van de babykamer in de Scandinavische woonstijl vind je hier: 7 tips voor een stijlvolle Scandinavische kinderkamer voor jouw kleine.

1. Ga voor een bohemian kleurenpalet

Een bohemian interieur valt vaak op door het gebruik van verschillende warme kleuren en materialen. Kleuren die we ontzettend vaak in een bohemian appartement tegenkomen zijn: warm roze, oker geel, oranje, rood (een donkere tint, geen fel rood), donker blauw en donkergroen.

Van origine is een bohemian interieur een bonte mix van allerlei kleuren. Wil jij toch liever een rustiger kleurenpalet voor de babykamer? Maak dan een keuze tussen de bovenstaande kleuren, en combineer deze met wit, licht roze of beige. Je zult zien dat zelfs dan een bohemian interieurstijl nog duidelijk naar voren komt.

Ook interessant: Hoe de kleur van de kinderkamer het gedrag van je kind kan beïnvloeden

2. Natuurlijke materialen in een bohemian kinderkamer

Je kunt harde materialen als zwart staal en zwaar, donker hout beter vermijden in een bohemian kinderkamer. Ga liever voor licht hout, rotan en andere natuurlijke materialen. Ook riet, kant en stof doet het erg goed bij deze stijl.

Materialen en kleuren combineren is trouwens een must in een bohemian interieur. Wees daar vooral niet bang voor. En voel je die combinatie van dat houten kastje met een rieten nachtlampje tóch niet werkt? Dan zet je dat lampje gewoon ergens anders neer, en probeer je iets nieuws. Het hoeft niet in één keer perfect te zijn, echt niet.

3. Planten in de kinderkamer

Is het een goed idee om planten in de kinderkamer of babykamer te zetten? Yes please! Luchtzuiverende kamerplanten zorgen overdag voor extra zuurstof in huis, waardoor je kindje beter slaapt. Daarnaast zorgen een paar mooie kamerplanten ook nog eens voor die bohemian uitstraling die jij zo graag in de babykamer wilt hebben.

Wij hebben een lijstje voor je gemaakt met groene kamerplanten die 100% veilig zijn voor de kinderkamer. Je wilt natuurlijk niet het risico nemen dat de grijpgrage handjes van jouw kindje richting een giftige kamerplant gaan…

> Benieuwd welke planten helemaal veilig zijn? 9 luchtzuiverende kamerplanten voor de babykamer (hallo fijne nachtrust!).

4. Ga los met bohemian accessoires

Een bohemian kinderkamer schreeuwt om kleurrijke accessoires. Zo’n typische bohemian accessoires is een wandhanger, zoals je op de foto hieronder ziet. In combinatie met een oude tak is dit dé smaakmaker van het interieur. Of ga voor deze speelse houten wandkastjes aan de muur, ook te gek!

Maar vlak ook een Perzisch tapijt (het liefst een hele kleurrijke), borduurringen, veren en string lights niet uit. Ook die accessoires zie je vaak terug in een standaard bohemian interieur. Deze items shop je bij elkaar in verre landen, maar kan je ook gewoon in een kringloopwinkel vinden.

Meer tips voor de kinderkamer en babykamer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De babykamer inrichten in een bohemian woonstijl? Zo pak je dat aan
Sluiten