Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 30 sep 2020

Waarom je beter azijn voor een zachte was gebruikt dan wasverzachter

Op de Roomed-redactie zijn we geen groot fan van wasverzachter. Yes, het ruikt heerlijk , maar het is niet heel goed voor het milieu. Tijd voor verandering. Wist je dat je bijvoorbeeld azijn als wasverzachter kunt gebruiken? We praten je bij in dit artikel.

We horen je al roepen ‘ja, maar azijn stinkt en ik wil niet dat mijn schone was naar azijn ruikt!’. Rustig maar, zodra jouw was opgedroogd is, ruik je niets meer van de azijn.

7 redenen om azijn als wasverzachter te gebruiken

1. Goedkoop

Hoe lekker wasverzachter ook ruikt, het kan soms flink in de kosten lopen. Een fles azijn kost daarentegen gemiddeld 35 cent. En je gebruikt er ook nog eens minder van – tel uit je winst.

37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

2. Beter voor het milieu

Omdat azijn een natuurlijk product is, is het niet schadelijk. Over wasverzachter valt nogal te twisten: veel mensen gebruiken geen wasverzachter meer omdat dat júíst schadelijk voor het milieu zou zijn. Zo kan wasverzachter in het afvoerwater terecht komen, en hiermee het water verontreinigen.

3. Het maakt je kleding minder statisch

Helemaal in het aankomende winterseizoen hebben we er een hekel aan: statische kleding. Azijn zorgt ervoor dat jouw kleding minder statisch wordt, omdat het zuur is. En laat dat zuur er nou nét voor zorgen dat de kans op statische kleding een stuk minder wordt.

Lekker bezig: dit is nog een simpel, goed alternatief voor wasverzachter

4. Geen verkleuringen

Zwarte was blijft zwart, bonte was blijft, eh, lekker kleurrijk. Azijn beschermt jouw was tegen verkleuren, en zorgt er dus voor dat de kleuren langer mooi blijven.

5. Anti vlekken en geurtjes

Nog meer voordelen: azijn zorgt er ook nog eens voor dat vlekken uit je kleding verdwijnen én dat nare geurtjes wegtrekken.

Schoonmaken met ammonia: alles wat je moet weten over ammonia

6. Natuurlijke ontkalker

Als je Roomed regelmatig leest, weet je dat we het gebruik van azijn aanraden bij kalkvorming (bijvoorbeeld bij je douchekop schoonmaken). Zo werkt het in jouw wasmachine natuurlijk ook. Azijn als wasverzachter gebruiken, zorgt ervoor dat jouw wasmachine langer meegaat omdat er minder kalkaanslag kan komen. Mooi meegenomen.

Schoonmaken met soda: 7 handige en simpele tips voor in huis

7. Geen irritaties meer

Gevoelig voor wasmiddel, en krijg je er snel irritaties door? Dan raden we je zeker aan om azijn als wasmiddel te gebruiken: azijn zorgt er namelijk voor dat de laatste zeepresten uit jouw kleding verdwijnen. Zeg maar bye bye tegen jeuk, uitslag en irritaties van het wasmiddel.

Oké, we zijn overtuigd. Maar wat doen we nou met dat restje wasverzachter wat nog in het washok staat? Simpel: schoonmaken met wasverzachter.

Meer tips waar je echt iets aan hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Famme

Reageer op artikel:
Waarom je beter azijn voor een zachte was gebruikt dan wasverzachter
Sluiten