Authentieke Beni Ouarain kleden rechtstreeks uit het Atlasgebergte

admin 9 jun 2014 Shopping

Een Oosterse touch in je interieur is al snel gelegd met een mooi Beni Ouarain kleed. Over blog en webshop Secret Berbère zijn wij dan vanzelfsprekend ook enthousiast – en als je onze liefde deelt, jij vast ook. De kleden uit deze webshop worden namelijk op authentieke wijze gemaakt door nomaden uit het Atlasgebergte.

roomed-secret2

roomed-secret5

Secret Berbère
De mensen van Secret Berbère positioneerden zichzelf tien jaar geleden aan de voet van het Atlasgebergte, in het kleine dorpje Khenifra (Marokko). Te voet ontdekten ze de omgeving en haar nomaden, die intens rijke en artistieke tradities met zich meedragen. Zo stuitten ze op de prachtige, originele Kelim kleden, die door de bevolking werden gemaakt. Gelukkig delen ze deze met ons via hun website en kan ook jij zo’n handgemaakt kleed in huis halen.

roomed-secret3

roomed-secret4

Het verhaal achter de kleden
Bij Secret Berbère geloven ze dat de Kelim kleden iets vertellen over het leven, het werk en de emoties van de nomaden. Zorgvuldig en met veel precisie en geduld weeft de vrouw (gekleurde) patronen, of het nu een huwelijksgeschenk is voor haar dochter, of een kleed waar de hele familie zich onder kan opwarmen. Geen sprake van commercialiteit, maar pure, originele ontwerpen.

roomed-secret7

roomed-secret6

Neem gauw een kijkje op de website voor meer informatie en de gehele collectie.

www.secret-berbere.com

Reageer op artikel:
Authentieke Beni Ouarain kleden rechtstreeks uit het Atlasgebergte
Sluiten