Deze Australische fotografe woont in een heerlijk huis vol verzamelingen

De Australische Kara Rosenlund heeft hét huis waar wij van dromen. Dat haar interieur er zo fantastisch uitziet is niet gek, Kara is namelijk fotografe en interieurstyliste en haar huis ziet eruit alsof het zó uit een catalogus of fotoshoot komt. Het leuke is dat alles in haar interieur perfect bij elkaar past: neutrale kleuren, mooie stoffen en veel daglicht zorgen voor een frisse look. Zonder dat het saai wordt, want Kara heeft haar huis gevuld met bijzondere souvenirs, mooie verzamelingen – haar collectie wit servies is to die for – en persoonlijke herinneringen.

Voordat Kara verhuisde naar dit prachtige huis, woonde ze in een te gek huis met soortgelijk interieur in Brisbane. Bekijk hier de foto’s.

Mother Nature is absolutely the best designer, decorator and stylist

De keuken is helemaal wit, van de kasten tot de vloer en de muren, maar door veel natuurlijke materialen toe te voegen oogt het alles behalve saai. Overal is wel wat bijzonders te zien. De pannen en ander keukengerei hangen aan een donkerbruin touw en het prachtige servies staat op open wandplanken. Stylish én handig, want zo heeft ze alles snel bij de hand.

>> 6x tips voor het stylen van open keukenkastjes

Wat ons betreft heeft Kara’s interieur de perfecte mix tussen de Scandinavische look en het nonchalante van het Australische platteland. Met natuurlijke materialen als linnen, bont, zacht katoen en onbewerkt hout creeërt Kara gezellige (en fotogenieke!) hoekjes.

Het kleurenpalet is geïnspireerd op het Australische landschap. Diepbruin, wit, beige en ook de rode kleur van Ayers Rock komt terug in het interieur. Door dit kleurenpalet in het gehele huis door te voeren, zorgt Kara voor veel eenheid en rust.

Door het vele wit te combineren met verschillende houtsoorten, krijgt het interieur een heel ‘eigen’ look. De houten vloer is wit geschilderd en is zo een perfecte basis.

>> 5 tips voor het combineren van verschillende houtsoorten

Wil jij je slaapkamer ook graag meer persoonlijkheid geven? Met vintage items, verzamelingen en bijzondere vondsten maak je van de slaapkamer een unieke ruimte. Wees daarbij creatief en think out of the box. Kara creeërt een bijzonder hoofdbord door twee vensters achter het bed te plaatsen. Ga in tweedehands winkels op zoek naar oude deuren, of bijvoorbeeld de voorkant een een mooie houten kast. Door het hout vrij in de ruimte te zetten wordt het echt een mooi schouwspel!

Meer inspiratie: Vintage items in de slaapkamer voor een persoonlijke look

www.designsponge.com

Reageer op artikel:
Deze Australische fotografe woont in een heerlijk huis vol verzamelingen
Sluiten