In dit atelier zorgt de prachtige binnentuin voor veel inspiratie

Stiekem even binnenkijken bij kunstenaars, ontwerpers en architecten kan ontzettend inspirerend zijn. Het is altijd bijzonder om te zien waar een artiest woont of werkt, vooral wonen en werken samen gaan. Deze keer geven we je een kijkje in een prachtig atelier middenin de natuur van Sonomo, een wijngebied in Californië. Hoewel het atelier op een groot stuk grond staat en dus een behoorlijke tuin heeft, is er ook een bijzondere binnentuin gemaakt. Zo blijft de eigenaar van het huis altijd geïnspireerd door de natuur.

Het huis is ontworpen door Casper Mork-Ulnes. Casper combineerde industriële materialen en een Scandinavische look met een fijne, nonchalante touch.

Het huis slash atelier bestaat uit twee delen. In het achterste gedeelte is het atelier en de woning te vinden en de voorste laagbouw is een mooie plek om te relaxen en te genieten van de mooie natuur. De binnentuin vormt de scheiding tussen deze twee delen.

Het pad in de binnentuin, dat van de serre naar de achterkant van het huis loopt, heeft organische, ronde vormen. Hierdoor lijkt het net of je door een echte tuin loopt. De felgroene bomen en planten steken prachtig af tegen het stoere beton.

In de binnentuin is een grote eettafel neergezet, zodat de eigenaren bij de openslaande deuren kunnen genieten van het uitzicht.

De grootste kamer van het huis is ingedeeld als woonkamer en thuisbibliotheek. Er is goed gebruik gemaakt van de mooie hoge plafonds door een mezannine in de ruimte te plaatsen. Op deze tussenverdieping zit de home office.

Wist je dat je zulke constructies gewoon kunt bestellen in verschillende maten? Het pakket wordt dan met de post opgestuurd. Extra ruimte creëren was nog nooit zo makkelijk! Check dit artikel voor meer informatie.

>> Het atelier waar elke kunstenaar van droomt staat in Griekenland

Benieuwd naar meer bijzondere ateliers? Check dan even deze Inspiratieboost!

morkulnes.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
In dit atelier zorgt de prachtige binnentuin voor veel inspiratie
Sluiten