Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 11 jun 2019

Waarom ook jij een aroma diffuser zou moeten kopen

Als jij de deur van je huis opendoet, welke geur komt je dan tegemoet? Die van een kattenbak die nodig verschoond moet worden, van de muffige was die nog steeds op het wasrek in je woonkamer hangt of misschien wel die van heerlijk eten, verzorgd door een keukenprins(es) als partner? In het laatste geval zeggen we natuurlijk: niets meer aan doen. Maar als de geur minder lekker is, is een aroma diffuser misschien een goede oplossing.

Die blijkt namelijk niet alleen handig te zijn om een lekkere (en nuttige!) geur te verspreiden in huis, maar ook nog voor andere doeleinden.

Hoe werkt een aroma diffuser?

Een aroma diffuser heeft een bakje waar je water in kunt doen, met eventueel een paar druppels etherische olie. Als je het apparaatje vervolgens aanzet, wordt het water door middel van snelle trillingen omgezet in nevel, die – samen met de geur – door de ruimte wordt verspreid. Door deze werking blijven de moleculen van de etherische olie intact.

Wat kun je er allemaal mee?

Je kunt een aroma diffuser dus voor twee doeleinden gebruiken. In de eerste plaats is dat natuurlijk om een lekkere geur door je huis te verspreiden, door etherische olie aan het water toe te voegen. Die geur kun je door het huis laten verspreiden als dat nodig is, bijvoorbeeld als je huis wat muf ruikt, maar ook als je bijvoorbeeld wel een oppepper kunt gebruiken.

Omdat etherische olieën in zo veel verschillende geuren komen, is er namelijk ruim de keuze uit geuren die iets doen voor je humeur of gezondheid. Eucalyptus en pepermunt zouden bijvoorbeeld een verstopte neus tegengaan door de lucht te desinfecteren, terwijl citroen juist je energie verhoogt. Er zijn zelfs allerlei ‘olie-recepten’ te vinden voor bijvoorbeeld een betere slaap.

LEES OOK: 25 snelle, handige schoonmaaktips voor een fris huis

Daarnaast is een aroma diffuser dus een soort mini-luchtbevochtiger als je juist geen geurtje aan het water toevoegt. Grotere luchtbevochtigers werken vaak op dezelfde manier, maar dan met een groter bakje voor water. In een grote ruimte is een luchtbevochtiger dus niet echt te vervangen door een aroma diffusers, maar in kleine ruimtes kan het prima.

De voordelen van een aroma diffuser

Het is precies die multifunctionaliteit die een aroma diffuser zo’n goede aankoop maakt. In de winter ga je droge lippen en handen tegen door de luchtbevochtigende functie, en het hele jaar door is ‘ie te gebruiken om gemakkelijk een lekkere geur door je huis te laten zweven. En door de grote hoeveelheid aan beschikbare olieën kun je steeds een nieuwe geur proberen ook.

Bovendien heb je een aroma diffuser vaak al voor een paar tientjes in huis. Het is het proberen waard, toch?

Meer tips voor een fijne geur in huis:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom ook jij een aroma diffuser zou moeten kopen
Sluiten