Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 8 sep 2015

Architectenkoppel laat droom uitkomen en bouwt huis van beton

Wat krijg je als twee architecten trouwen, een eigen architectenbureau starten en dan ook nog eens hun eigen huis ontwerpen? Het klinkt in elk geval als een héél goed plan en dat is het ook zeker! Christopher Robertson en Vivi Nguyen-Robertson maakten al eerder een ontwerp voor een nieuw huis, maar elke keer belandde dit weer in de prullenbak. Het was steeds niet goed genoeg of véél te duur om te realiseren. Totdat ze besloten om zich te laten inspireren door hun favoriete bouwmateriaal: beton.

Heel wat ontwerpen verder reisden de twee af naar Japan om inspiratie op te doen. Na een bezoek aan het Benesse House Museum en het Chichu Art Museum, twee musea die helemaal bestaan uit betonnen ‘boxen’, keerden ze terug naar hun woonplaats, Houston. Een huis van beton moest en zou er komen, ongeacht de kosten.

Het ontwerp bestaat uit twee delen: een betonnen ‘blok’ als basis, met daarboven een tweede verdieping van hout. Het houten gedeelte is zo geconstrueerd dat het lijkt alsof het zweeft!

Voor het gieten van de muren zijn grote mallen gemaakt. Het duurde ongeveer zes weken voordat deze mallen klaar waren en ze aan het gieten van het beton konden beginnen. Ben je geïnspireerd en wil je ook meer beton in de keuken? Bekijk dan snel deze DIY!

Op de vloer liggen eiken planken. Het werkblad van de keuken is gemaakt van donker graniet, wat prachtig afsteekt bij de licht betonnen muren.

De home office wordt afgesloten door prachtige zwarte deuren, beschilderd met schoolbordverf. Wil jij ook zo’n fijne ‘verstopte’ home office? Bekijk hier nog veel meer voorbeelden!

Hoe cool is deze eiken trap? Het idee van een de eerste ‘zwevende’ trede komt van Christopher en Vivi zelf, net als het heerlijke bed op onderstaande afbeelding.

In de bibliotheek is een gedeelte van de kast omgebouwd tot fijne plek om te lezen.
>> 4x zo creëer je jouw perfecte leeshoek

Het was de eerste keer dat Christopher en Vivi ook het ontwerp van de tuin hebben gemaakt. In hun werk laten ze dit altijd over aan landscape architects, maar voor hun eigen huis van beton hebben ze de stap zelf gewaagd. En wauw… het resultaat mag er zijn!

Bekijk ook eens deze betonnen pareltjes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.dwell.com

Reageer op artikel:
Architectenkoppel laat droom uitkomen en bouwt huis van beton
Sluiten