Dit is hoe architecten hun eigen huis low-budget ontwerpen

Wat doe je als je hoogzwanger bent, een klein budget hebt en snel een nieuw huis moet inrichten? Juist, dan ga je praktisch denken. Emma en Ross Perkin zaten in die situatie, maar hadden het geluk hun eigen architectenbureau te hebben, Emil Eve Architects. Ze bedachten dat multiplex een ideaal materiaal zou zijn om hun huis mee in te richten.

We kennen Emil Eve Architects al van dit voormalige pakhuis in Shorditch waar negen prachtige appartementen werden gemaakt.

roomed-londen-1
roomed-londen-7

Een belangrijk element in het huis is de zelf ontworpen boekenkast. Deze zorgt voor een scheiding van de ruimte en functioneert tevens als opbergruimte. Daarnaast wordt de grote boekencollectie mooi tentoongesteld wat zorgt voor persoonlijkheid én kleur in de ruimte! Heb jij thuis ook zo’n grote boekenkast en vind je het lastig om hem te stylen? Kijk dan even naar onze handige tips.

roomed-londen-4
roomed-londen-5
roomed-londen-8

In de keuken vinden we een groot contrast. Aan de ene kant een wit keukenblok met dichte kastjes en veel rust. Aan de andere kant zien we juist kleur, warmte en een open kast van multiplex met een goede indeling voor alle voorraadpotten.

roomed-londen-3
roomed-londen-2

Ook in de woonkamer is gebruik gemaakt van multiplex, ditmaal als bureaublad. Deze manier van een bureau maken is erg budget vriendelijk, je hoeft namelijk alleen maar wat schragen onder het blad te zetten en het bureau is klaar. Verder zijn wij op het moment he-le-maal fan van velours en die stoel valt ons dan ook meteen op. Dit geeft namelijk meteen karakter aan een ruimte. Wil jij ook velours in je woonkamer? Doe dan hier inspiratie op.

roomed-londen-6
multiplex

Als laatste zien we de houtsoort terug in de kinderkamer. Hier hebben ze een stoel en bureau ontworpen van het materiaal. Emma en Ross ontwierpen het bureau zelf met extra opbergruimte zodat de kleine ruimte goed benut wordt.

MEER LEZEN
Kijk ook eens naar deze huizen waar multiplex de boventoon voert:

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Dit is hoe architecten hun eigen huis low-budget ontwerpen
Sluiten