Architect Charles Wright ontwerpt huis met infinity pool én waanzinnig uitzicht

Als er iets is wat het werk van architect Charles Wright kenmerkt, dan is het wel de interactie met de natuur. Het liefst ontwerpt hij huizen voor in de tropen, maar voor ‘The Edge’ trok hij richting zee. Het waanzinnige huis staat letterlijk op de rand van een heuvel in Port Douglas, Australië. Het bestaat voornamelijk uit beton en heeft een infinity pool met adembenemend uitzicht. Klinkt haast too good to be true, right? Daar zijn meerderen het over eens en The Edge won dan ook onder andere de architectuurprijs ‘Gebouw van het jaar 2015 in Queensland’.

Droom jij ook van zo’n droomplek en heb je toevallig de loterij gewonnen? Voor een luttele 6,5 miljoen euro kun je dit optrekje kopen.

Ook bij dit ontwerp wilde Charles Wright zoveel mogelijk interactie met de natuur. Om een open sfeer te behouden, plaatsten de architecten hoge ramen tussen het overdekte terras en de woonruimte. De ramen kunnen helemaal worden opengeschoven, waardoor de grenzen tussen binnen en buiten vervagen.

De slaapkamer en living bevinden zich in dezelfde ruimte, maar toch is er wel gezorgd voor privacy met betonnen room dividers. Door te kiezen voor een open constructie komt er genoeg licht de kamers binnen.

Ben jij toevallig niet gezegend met zo’n waanzinnig uitzicht? No worries, wij bieden hulp bij een niet zo fraai uitzicht vanuit je raam.

Wil jij na het zien van The Edge van Charles Wright ook een zwembad in de achtertuin? Dat kan al makkelijk dan je denkt. In dit artikel laten we op negen verschillende manieren zien hoe je plaats kunt maken voor een pool in de tuin.

www.wrightarchitects.com.au

Reageer op artikel:
Architect Charles Wright ontwerpt huis met infinity pool én waanzinnig uitzicht
Sluiten