Architect bouwt tuinhuis om te ontsnappen aan de drukte van de stad

Wie weleens in New York is geweest, heeft zelf ervaren dat deze stad écht nooit slaapt. Die bruisende drukte is een van de vele charmes van NYC, maar kan soms ook too much zijn. We kunnen ons dan ook best voorstellen dat je als New Yorker af en toe wel even zou willen ontsnappen aan die drukte. Architect Nicholas Hunt woont in Boerum Hill, een opkomende buurt in Brooklyn. Af en toe vind hij het heerlijk om zich even af te sluiten van het geraas en daarom besloot hij zijn eigen tuinhuis te bouwen.

Hij wilde het tuinhuis zo simpel en clean mogelijk maken. Het plafond wilde hij laag houden: maximaal 2,3 meter en minimaal 1,7 meter hoog. Het dak maakte hij schuin zodat het regenwater er gemakkelijk af zou glijden. Op het dak legde hij een grasmat voor een touch of nature in de stad.

brooklyn-garden-studio-hunt-architecture_dezeen_936_0
brooklyn-garden-studio-hunt-architecture_dezeen_936_2
tuinhuis

Zowel het interieur als het exterieur van het tuinhuis is gemaakt van hout. De buitenkant liet Nicholas onbewerkt, het interieur schilderde hij helemaal wit. Daardoor voelt het huisje helemaal niet zo klein!

brooklyn-garden-studio-hunt-architecture_dezeen_936_6
brooklyn-garden-studio-hunt-architecture_dezeen_936_9

De ramen van het huisje zijn heel strategisch geplaatst. Het dakraam zorgt voor voldoende daglicht en de andere ramen zijn express laag geplaatst zodat de buren niet binnen kunnen gluren en je vanuit het tuinhuis toch zicht hebt op de tuin en de (blauwe) lucht.

brooklyn-garden-studio-hunt-architecture_dezeen_936_4
brooklyn-garden-studio-hunt-architecture_dezeen_936_5
brooklyn-garden-studio-hunt-architecture_dezeen_02_1000
brooklyn-garden-studio-hunt-architecture_dezeen_03

Bekijk ook eens dit dromerige tuinhuis in Utrecht

Roomed-tuinhuis-featured-623x350

www.hunt-architecture.com

Reageer op artikel:
Architect bouwt tuinhuis om te ontsnappen aan de drukte van de stad
Sluiten