Iris Wijnands
Iris Wijnands Planten en bloemen 24 dec 2019

Aquarium? Van deze aquariumplanten worden zowel jij als je vissen blij

Wij denken dat jouw vis net zo blij wordt van aquariumplanten als wij blij worden van kamerplanten. Om je aquarium goed in te richten hebben we een lijstje gemaakt van welke planten er niet in jouw aquarium mogen ontbreken.

Jouw vissen zijn een stuk gelukkiger als er in die zee van blauw ook wat plantjes te vinden zijn. De planten nemen CO2 op uit het water en geven daarvoor zuurstof terug. Ook bieden de aquariumplanten beschutting. Welke aquariumplanten je moet halen? Wij delen hieronder onze favorieten.

Aquariumplanten voor voorin het aquarium

De ideale begroeiing aan de voorzijde van het aquarium zijn planten die laag blijven. Daardoor kun je beter diepte creëren in het aquarium en kunnen bodemvissen lekker tussen de planten op zoek gaan naar eten.

Anubias Nana

De Anubias Nana is een van de kleinste Anubias-soorten en is daardoor enorm geschikt om vooraan in het aquarium te zetten. Deze plant heeft korte stelen en sterke, donkergroene bladeren. Hij wordt een centimeter of tien.

Chladophora Aegagropphila

Deze mosbol is in feite een alg die in een bol gegroeid is. Wanneer ze veel hebben opgenomen, drijven ze. Eenmaal boven laten ze de gassen weer vrij en dan zullen ze weer zinken. Als je niet wil dat de bollen bruin worden, moet je ze af en toe eens omdraaien.  

Aquariumplanten voor het midden van je aquarium

De planten in het midden van je aquarium moeten bij voorkeur iets groter zijn dan de planten voorin, maar iets kleiner dan de planten achterin. Zet de planten in het midden in slordige ‘straatjes’ zodat je vissen er tussendoor kunnen zwemmen.

Aponogeton Crispus

Van origine is de Aponogeton Crispus een knolplant. maar tegenwoordig wordt de plant gekweekt zonder knol. Het gegolfde blad is rood of groen van kleur en wordt tot wel 60 cm lang.

Bolbitis Heteroclita Difformis

Dat is nog eens wat anders! De bladeren zijn geveerd, ingesneden en groen van kleur. Deze langzaam groeiende plant kun je het best op een steen binden. Hij wordt zo’n 10 cm groot.

Aquariumplanten voor achterin

Je wil liever niet tegen een saaie, lege muur aankijken als je door een aquarium heenkijkt. Een paar grote planten achterin het aquarium kunnen die witte muur mooi verbloemen.

Vallisneria Gigantia

Zoek je iets voor een groot aquarium? Dan is deze aquariumplant misschien iets voor jou. De Vallisneria Gigantia is de reus onder de aquariumplanten. De plant is de grootste van de familie. Zijn bladeren worden heel erg lang en hebben een mooie groenbruine kleur.

Bolbitis Heudelotii

Deze onderwater varen heeft grote, donkergroene bladeren met een stevige structuur. De aquariumplant zal zich vastklampen aan stenen en hout, dus zorg dat je dat ook in je aquarium hebt liggen. Verder past deze plant zich prima aan in allerlei soorten aquaria.

Meer lezen over planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AquariumplantenshopAquastoreXLAquarium-Planten

Reageer op artikel:
Aquarium? Van deze aquariumplanten worden zowel jij als je vissen blij
Sluiten