Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 21 aug 2018

Deze chique woning laat zien dat modern en ouderwets perfect samen kunnen

Aan de hoge plafonds, ornementen en prachtige deuren en ingangen is te zien dat het huis al heel wat jaren oud is. De bewoners van het huis kozen voor een hele nieuwe stijl, met veel donkere tinten en dat gaat érg goed samen.

De combinatie van de ouderwetse details en het moderne interieur maken dit huis verbazingwekkend interessant én chique. We nemen een kijkje in het prachtige, statige appartement.

chique eettafel
balzaal
piano in de woonkamer

Uitgebreide eetkamer

Tegenwoordig zie je het niet vaak meer: een aparte keuken, woonkamer én eetkamer. Deze eetkamer leent zich perfect voor uitgebreide diners, juist omdat je niet wordt afgeleid door een bank waar je direct na het eten op wilt neerploffen. De bijpassende plafondlamp hangt opvallend boven de tafel.

De donkere tinten van de zwarte houten vloer en de grijze muren maken de ruimte optisch voller, maar daardoor ook knusser. En dat is juist de sfeer die je in een eetkamer wilt creëren. Eten in een lege witte kamer is natuurlijk niet erg gezellig. Als je dan ook nog eens de tafel zo uitgebreid dekt als deze, is het plaatje helemaal af.

piano in de woonkamer

Het woongedeelte van dit appartement is nog helemaal authentiek. De houten vloer en de houten muur zijn helemaal in tact. Ook de raamkozijnen zijn nog steeds van donker hout. Zorgt voor een rustige en donkere sfeer. Zelfs de room divider is van donker hout en ouderwetse print gemaakt.

open keuken

Na een kijkje te hebben genomen in het eet- en woongedeelte, verwacht je eigenlijk ook een ouderwetse, statige keuken. Maar niet blijkt minder waar. De keuken is spierwit, strak en modern. De keuken inclusief keukenblok is strak afgewerkt met moderne details zoals de kraan en kastjes zonder handvaten.

De vloer is daarentegen wél hetzelfde. Het is een gewaagde keuze en je bent even in shock als je voor het eerst de keuken binnenstapt, maar toch werkt het helemaal.

Dit vind je vast ook interessant: Geef je ouderwetse keuken een moderne boost met deze tips!

slaapkamer
slaapkamer 1

Warme en lichte slaapkamer

De slaapkamer is eigenlijk een combinatie van de ouderwetse stijl in de woon- en eetkamer en de moderne keuken. De mooie donkere vloer en beige en licht bruine tinten gecombineerd met de witte muur en kast. Chique en huiselijke tegelijkertijd. En de mooie openslaande ramen zorgen ervoor dat het net voelt alsof je buiten bent!

badkamer
En als je dan denkt dat het huis je niet nóg meer kan verbazen dan het al deed, heb je het mis. Middenin de badkamer staat namelijk deze moderne, losstaande badkuip. Bijzonder detail: de badkamer heeft een groot raam – dat alleen al is redelijk uniek – waar de badkuip perfect voor geplaatst is.

Een heerlijke plek om een paar uurtjes even helemaal tot rust te komen.

Bron: Ahre

Neem je graag in meer huizen een kijkje?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze chique woning laat zien dat modern en ouderwets perfect samen kunnen
Sluiten