Emma Bering
Emma Bering Binnenkijken 31 dec 2018

Dit appartement gaat heel slim om met de kleine ruimtes

Een appartement wordt ineens een stuk kleiner als het dak schuin afloopt. Het is ook een stuk lastiger decoreren, want je hebt minder muren om bijvoorbeeld posters of schilderijen op te hangen. Ook wandkasten kan je van je lijstje schrappen. Dit appartement laat zien hoe je heel slim om kan gaan met kleine ruimtes in huis.

Het is een kwestie van creatief omgaan met de ruimte die je hebt.

Slim omgaan met de ruimte

Dit appartement ligt op de bovenste verdieping van het gebouw en heeft dus aan beide kanten aflopende daken. Dat betekent ook dat er vrijwel geen muurversiering past. Op de paar rechte stukken hangen wel een aantal mooie posters. Maar wat de ruimte vooral tekent zijn de balken die je nog over het plafond en aan de zijkanten ziet lopen.

Doordat de muren schuin lopen zijn er ook weinig ramen. Gelukkig geeft het raam in het middel wel genoeg licht om de rest van de kamer te belichten.

kleine ruimte

Misschien vinden we de haard met de poster van Andy Warhol ernaast wel het leukste aan de hele kamer. De kamer krijg een casual uitstraling en maakt het wat rommeliger. Vooral ook omdat er wat kussens en een deken op de grond liggen.

De originele elementen in het huis zoals de haard en de houten balken geven het huis karakter en sfeer.

Zwart-witte keuken

Voor sommige mensen is het misschien een beetje te veel. Zwart-wit in je keukenkastjes, -blad én ook op de tegels. De tegels zijn donker gevoegd, waardoor je meteen dat zwart-witte effect krijgt. Het zorgt er namelijk voor dat je witte tegel beter ziet.

Maar doordat de tegels strak boven en naast elkaar zijn geplaatst is het niet te druk, dat zorgt juist voor meer rust. Ook hier zie je weer de balken aan de zijkant van het huis. Aangezien het toch een soort loze ruimte is, is hier heel slim mee omgegaan. Gebruik het gewoon als bijzettafeltje voor een leuk plantje.

Draai je boeken om

Ook van een kleine slaapkamer kan je een leuke ruimte maken. Je kan misschien niet rechtop in bed zitten als je rechtst slaapt, maar daar wen je vanzelf aan. Hopelijk.

De boekenkast aan het einde van het bed is op een interessante manier ingedeeld. In plaats van dat de boeken geordend op alfabet of kleur staan, staan deze boeken omgekeerd in de kast. Zo zie je alleen de bladzijdes en wordt de kast niet te druk met allemaal kleuren door elkaar heen.

Onzichtbare lades

Over slim omgaan met ruimtes gesproken. In de badkamer zijn drie lades in de muur verwerkt. Doordat de tegels ook wit zijn valt het nauwelijks op, maar heb je toch je opbergruimte.

Dit is vaak de ruimte die gebruikt wordt voor rommel zoals de stofzuiger, dweil en boodschappentassen. Misschien maak je er wel een voorraadkast van. Hier hebben ze gekozen voor een soort garderobe met een kapstok en ruimte om de schoenen op te bergen. Ziet er meteen netjes uit.

Meer mooi appartementen?

Bron: Stadshem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit appartement gaat heel slim om met de kleine ruimtes
Sluiten