Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 12 mrt 2018

Zo leuk kan een appartement met schuine muren zijn

Bij het zoeken naar een nieuw huis, kunnen schuine muren een behoorlijke turn off zijn. Da’s eigenlijk zonde, want schuine muren kunnen juist ontzetten leuk zijn. Dit appartement bewijst dat je een hele leuke inrichting kunt hebben, zélfs met die schuine muren.

Een schuin plafond hoeft geen belemmering te zijn. Het geeft je appartement namelijk een extra dimensie. In dit appartement is daar goed gebruik van gemaakt.

Bij een schuin plafond is het belangrijk om rekening te houden met de indeling van je huis. Logischerwijs plaats je de meubels waar je zit of ligt, zoals de bank, je bed en het bad, onder het schuine plafond.

Speel met het licht

Zoals in dit appartement te zien is, valt er enorm veel licht op de rechte muren bij de ramen. Door deze muren licht te houden, weerkaatst het licht door de rest van de kamer. Op deze manier kan je een appartement met natuurlijk licht heel fris houden.

In de keuken is er slim gebruikt gemaakt van de schuine wanden. Een standaard keukenkastje had aan de rechterkant nooit gepast. Maar door planken aan de muur op te hangen, is er toch extra opbergruimte gecreëerd.

Meer lezen?

Wil je nog meer appartementen met schuine muren zien? Dit huis in Stockholm heeft ook een schuin plafond (en we zijn verliefd op de inrichting!)

Bron: bjurfors

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo leuk kan een appartement met schuine muren zijn
Sluiten