Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 10 jul 2019

Te gek: wij worden heel gelukkig van dit appartement met roze woonkamer

Het is alweer een tijdje geleden dat we voor het laatste een roze appartement tegenkwamen. We waren even bang dat roze in huis helemaal uit zou raken, maar we hebben tóch weer een roze pareltje gevonden. Gelukkig maar, want wij vinden een roze woonkamer helemaal het einde.

Deze woonkamer is niet schreeuwerig roze of de lievelingskleur van Barbie, maar veel subtieler. Deze warme tint zouden wij ook maar al te graag op de muur gooien.

appartement met roze woonkamer
appartement met roze woonkamer

In het huis wordt veel gebruik gemaakt van rustige kleuren en fijne materialen. Zo staan de rotan eetkamerstoelen hartstikke mooi bij de roze muur, maar vlak ook de witte gordijnen niet uit. Deze gordijnen lijken in de ruimte bijna dezelfde kleur roze, maar schijn bedriegt. Kijk maar naar de onderste foto, de gordijnen zijn écht wit.

Zelfs met het kopen van de planten is er rekening gehouden met het roze kleurenpalet. Er is niet alleen gekozen voor een grote hoeveelheid groene kamerplanten, maar ook wat donkerdere planten én een paarse kamerplant pronken in de vensterbank.

Lees ook: Een grote vensterbank, hoe richt je die in? 4 tips

appartement met roze woonkamer

De bank heeft ook een opvallende kleur die prachtig bij het roze staat. Als we kijken naar de kleurencirkel, dan staat deze teal blauwe bank recht tegenover oud roze. En dat is dan weer precies de reden waarom deze kleuren zo goed bij elkaar staan in deze kamer.

appartement met roze woonkamer

Ook in de boekenkast is er rekening gehouden met de lichtroze kleur van de woonkamer. Óf de achterkant van de kastjes is weggelaten, óf de achterkant van alle kastjes zijn ook in dezelfde tint roze geschilderd. Combineer dit met prachtige accessoires met rustige kleuren, en het inrichten van de boekenkast gaat als vanzelf.

appartement met roze woonkamer

Hoopte je ook op een roze slaapkamer? Helaas, dan moeten we je teleurstellen. De slaapkamer van het appartement is clean, en neigt eerder naar lichtblauw en wit dan naar oud roze.

In deze ruimte valt de houten vloer dan wel weer meer op dan in de woonkamer, juist omdat deze een beetje buiten het kleurenpalet valt. Het houten nachtkastje is heel anders van kleur, maar past perfect in dezelfde stijl. En aan de andere kant een houten stoel als nachtkastje gebruiken, why not? 

Meer huizen met een roze interieur bekijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

kvarteret makleri

Reageer op artikel:
Te gek: wij worden heel gelukkig van dit appartement met roze woonkamer
Sluiten